Is-sjokolade
Inneholder annonselinker
Is-sjokolade eller “ischoklad”, som det heter på svensk, er klassisk svensk julegodteri. Det er nummer to på min liste over julegodt. Bare «knäck» som kommer over på den listen. At det heter is-sjokolade beror på at man får en kall følelse i munnen når man spiser det. Det har noe med smeltepunktet til kokosfett å gjøre, men godt er det hvert fall. Jeg syns det er gøy å smaksette is-sjokoladen med litt forskjellig. Denne gang hadde jeg f.eks. kokosmasse i halvparten av sjokoladen for litt mer kokossmak. Jeg bruker kaldpresset kokosolje og mørk sjokolade, så noen hadde kanskje sagt at dette var sunt. Godt om kalorier er det hvert fall.
Oppskrift is-sjokolade
ca 50 stk
200 g mørk sjokolade
100 g kokosolje kaldpressed
Smakstilsetninger
Havsalt
Appelsinzest
Lakrispulver
Kokosmasse
Polkagris/knust mintgodteri
Fremgangsmåte is-sjokolade
1. Smelt kokosolje i en kasserolle.
2. Bryt sjokolade i biter og legg den i fettet, senk temperaturen til veldig lavt og rør om, slik at sjokoladen smelter. Pass på så at det ikke blir for varmt, sjokolade tåler ikke høye temperaturer.
3. Hell sjokoladen i små konfektformer og stell kjølig. Disse MÅ oppbevares kjølig, det er i praksis ikke mulig å oppbevare de i romtemperatur, da vil de smelte.
4. Smaksett de gjerne ved å strø f.eks. havsalt på toppen eller noe annet godt. Jeg prøvde også å ha i en halv desiliter kokosmasse i halvparten av satsen. Det ble kjempegodt.
Hva syntes juryen?
Dette likte alle barn, eneste problemet er at de smelter ganske raskt, særlig i små varme barnehender. Det var sjokolade litt over alt når de var klare så disse tror jeg at jeg holder for meg selv i fremtiden.