Timianstekt kyllingbryst med lun couscous salat
Til denne salaten brukte jeg kyllingbryst med skinn, fordi jeg syns det er så godt med sprøstekt skinn. Jeg kokte couscousen i samme stekpanne som jeg stekte kyllingen i. På den måten fikk jeg alle gode smaker fra den stekte kyllingen i couscousen.
Oppskrift timianstekt kyllingbryst
4 porsjoner
2 store kyllingbryst med skinn, f.eks. Stangekylling
Salt
Pepper
Tørket timian
Smør til steking
Fremgangsmåte timianstekt kyllingbryst
1. Salt og pepre kyllingen på begge sider, dryss over litt tørket timian.
2. Stek kyllingen på begge sider til at kyllingen fått fin farge, men fortsatt er rå i midten.
3. Legg kyllingbrystet i en ildfast form og stek på 175 °C til at kyllingen er ferdigstekt.
Oppskrift lun couscous salat
4 porsjoner
2 dl couscous
3 dl vann
Salt og pepper
1-2 stilker vårløk
1,5 dl syltet rødløk (oppskrift)
2 dl haricot verts
1 dl ternet fetaost
Frisk persille eller noen annen god frisk urt.
Fremgangsmåte lun couscoussalat
1. Hell vannet opp i stekepannen som du stekte kyllingbrystet i, kok opp.
2. Hell på couscous og senk varmen. Rør om å la couscousen trekke til seg kraften. Det tar ca. 5 minutter. Smak til med litt salt og pepper.
3. Legg couscousen i en serveringsbolle og bland ned syltet rødløk, haricot verts, fetaost, vårløk i biter og litt friske urter.
4. Legg kyllingen på toppen, hel eller i biter.
Hva syntes juryen?
Max (6 år) hjalp meg å rangere ingrediensene i salaten etter hva han syns smakte best. Det ble som følger; kylling, couscous, syltet rødløk og på delt sisteplass haricot verts, vårløk og fetaost. Milla (2 år) som ikke kan formulere seg akkurat på den måten, så ut å prioritere lignende. Terningkast 4 ga Max salaten, Milla omtrent det samme.