Oppskrifter til gløggmingel

Oppskrifter til gløggmingel

Gløggmingel er noe av det beste med forjulstiden. Bare masse god mat, og ikke noen stress med gaver. Jeg pleier å by på diverse småsnacks, som f.eks pepperkaker med blåmuggost, baconsurrede dadler, nøtter, biter av asiatisk ribbe og godteri. Da får man en perfekt blanding mellom salt og søtt.

Oppskrifter til gløggmingel

Gløgg er den selvsagte drikken, men jeg pleier også by på litt mer juldrikker som f.eks julebrus eller svensk julmust hvis jeg får tak i det, En “julete” Gin Tonic er også et godt alternativ hvis man syns det blir litt vel mye søtt.

gin tonic juleoppskrift

I denne Gin & tonicen har jeg byttet ut agurk og pepper mot en strimle apelsinzest og en kanelstang. Når man lager Gin Tonic er det viktig med mye is, og at man måler mengden Gin og mengden Tonic. Jeg pleier å bruke 4 cl Gin og 1 dl tonic, og som sagt masse is. Kvaliteten på både ginen og tonicen er også av stor betydelse selvsagt. Her må man bare teste seg frem og se hvilke typer man liker best. Glassen kommer fra Frederik Bagger (annonselink)

årets gløgg blossa

Jeg har for øvrig smakt på årets gløgg fra Blossa - smaken for 2019 er Aloha. Den er ifølge de selve smaksatt med “pasjonfrukt og hibiskusblomst, og er både frisk og fruktig, med lette toner av kaffe og kokos”. Til info smakte den ganske likt Fanta exotic fruits blandet med gløgg - ganske god med andre ord.


Nedenfor er mine beste oppskrifter til gløggmingel, bare klikk direkte på bildet så kommer du til oppskriften

Baconsurrede dadler med blåmuggost

Asiatisk ribbe

Elte og hevefritt brød med frukt og nøtter

Kryddernøtter

Myk pepperkake med creme cheese topping

Bakt brie med nøtter og honning

Hvit sjokoladetrøffel

Fløtekarameller med mandel

Følg meg gjerne på Instagram også