Hvit sjokoladetrøffel med pistasj og aprikos
Disse sjokoladetrøfflene er veldig enkle å lage og består kun av 5 ingredienser. Man kan variere hvilke nøtter og tørkede frukter man velger å ha i. Jeg liker veldig godt pistasj så derfor har jeg det. Det er også godt med f.eks macadamianøtter og tørkede tranbær.
Oppskrift hvit sjokoladetrøffel med pistasj og aprikos
200 g hvit sjokolade
160 g kremost
3 dl melis
2 dl pistasjnøtter – uten skall
1 dl tørkede aprikoser
Fremgangsmåte hvit sjokoladetrøffel med pistasj og aprikos
1. La kremosten bli romtemperert og legg den i en bolle sammen med melis. Visp med en elektrisk mikser eller i en kjøkkenmaskin
2. Smelt hvit sjokolade og la den kjøles litt av før du heller den i kremostblandingen imens du blander.
3. Hakk tørkede aprikoser i litt mindre biter og legg de sammen med pistasjnøttene i kremostblandingen.
4. Legg et bakepapir i bunnen av en form og hell i blandingen. La stå kjølig noen timer før du kutter de i firkanter med en skarp kniv. Oppbevar kjølig.
Hva syntes juryen?
Disse blir veldig søte siden de inneholder mye sukker og hvit sjokolade (som også for det mest er sukker). Det gjør ikke meg noe, fordi jeg elsker søtsaker. Pistasjnøtter er den beste nøtten syns jeg, så det er verdt å skrelle dem faktisk. Neste gang jeg lager disse skal jeg prøve å ha i litt sitronzest også. Det tror jeg kan passe godt sammen!