Bánh mì med asiatisk ribbe
I helgen smygstartet vi julen med å lage asiatisk ribbe. Det var fordi jeg ville prøve å lage Bánh mì, som er en baguette fylt med f.eks kjøtt, grønnsaker og sauser. Retten kommer fra Vietanam, og er egentlig en fusion mellom det vietnamesiske kjøkkenet og det franske kjøkkenet, siden Vietnam en gang i tiden var en del av Fransk indokina. I dag er det en populær street food-rett, og den er enkel og god å lage selv.
Jeg laget asiatisk ribbe etter denne oppskriften. I tillegg lagde jeg syltede grønnsaker som du også finner i oppskriften med asiatisk ribbe. Prikken over i:en var en hjemmelaget chilimajones med asiatiske smaker. Vi fylte også baguetten med strimlet hvitkål og masse koriander.
Oppskrift chilimajones
Nok til 4 bauguetter
1 eggeplomme
Saft og zest av en lime
1 dl nøytral olje
1 ss sesamolje
1 ss kikkoman soya
1 ss srirachasaus
1 fedd hvitløk (litet, finhakket)
Fremgangsmåte chilimajones
1. Ha eggeplommen og limejuicen i en bolle. Hell så på olje i en tynn stråle samtidig som du visper med en elektrisk visp. Visp til at majonesen tykner.
2. Ha i øvrige ingredienser og smak evt til med mer sriracha hvis du vil at den skal være enda sterkere.
Oppskrift Bánh mì
Baguette
Asiatisk ribbe – noen tynne skiver per person
Syltede grønnsaker – det er også godt å bruke f.eks kimchi
Frisk hvitkål i strimler
Frisk korianer
Sesamfrø
Chilimajones
Fremgangsmåte Banh mi
1. Del baguetten og legg på frisk hvitkål. Hell på chilimajonesen.
2. Legg på bitene av varm asiatisk ribbe, topp med syltede grønnsaker og koriander, eventuelt litt mer av chilimajonesen.
Hva syntes juryen?
Min bror og hans kjæreste var her på besøk, og vi ble enige om att dette var det beste de noensinne spist… i Norge (de bor i Sverige). Det var virkelig supergodt, og det er ikke så rart når man får alle smaker i perfekt harmoni. Søtt fra teriyakisausen på ribben, syrlig fra grønnsaker, fett fra majonesen, masse gode carbs fra baguetten og salt fra kjøttet. Terningkast 7, faktisk…
Følg meg gjerne på Instagram også