Kladdkaka med sjokoladekrem og salt karamell

Kladdkaka med sjokoladekrem og salt karamell

Denne kaken er barnslig enkel å lage. Selve kladdkaken tar kun 30 minutter totalt, men den må kjøles ned før man legger på sjokoladekremen og karamellsausen. 

Kaken er nok til at 8 voksne og 8 barn ble mette, så det går helt fint å bare lage mindre, ved å bruke halvparten av alle ingrediensene. Jeg bruker nemlig dobbel oppskrift på kladdkaken, da blir den litt høyere og så blir det selvfølgelig mer.

Kladdkaka med sjokoladekrem og salt karamell

 

Oppskrift kladdkaka med sjokoladekrem og salt karamell

200 g smeltet smør

6 dl sukker

4 egg

6 ss bakekakao

2 ts vaniljesukker

3 dl hvetemel

En klype flaksalt

 

Topping

3 dl kremfløte

100 g sjokolade

Salt karamellsaus (se oppskrift lenger ned)

Kladdkaka med sjokoladekrem og salt karamell

 

Fremgangsmåte Kladdkaka

1. Smelt smøret og sett til siden

2. Bland egg og sukker med en gaffel i en bolle, ikke visp.

3. Bland sammen resterende tørre ingredienser. Bland dette inn i egg og sukkerblandingen.

4. Hell i smøret til sist og rør til en jevn deig.

5. Hell røren i en smurt springform og stek i ovnen på 200 ° C i ca. 20-25 minutter. Den skal være klissete i midten syns jeg. Hvis man vil ha den litt fastere kan man ha den inne litt lenger, men ikke mye for da blir det ikke kladdkake, men tørr sjokoladekake. Hvis man kun lager halvparten av oppskriften må tiden kortes ned. Ca. 12-14 minutter er nok da.

6. La kaken kjøles helt ned. Gjerne i kjøleskap

7. Smelt sjokoladen i kremfløte på lav temperatur og la den kjøles ned, før du pisker den til en krem. Fordel kremen over kaken.

8. Hell på karamellsausen (den må også være kald) ved servering. Jeg fant ut at det lureste egentlig er å helle den på hvert enkelt kakestykke, ikke hele kaken fordi den renner lett av.

Jeg laget egen karamellsaus, men det går helt fint å kjøpe ferdig

Jeg laget egen karamellsaus, men det går helt fint å kjøpe ferdig

 

Oppskrift salt karamellsaus

1 dl kremfløte

1 dl sukker

1 dl lys sirup

Litt salt

 

Fremgangsmåte salt karamellsaus

1. Kok opp kremfløte, sukker og sirup

2. Kok i ca. 10 minutter og la kjøles ned. Smak til med litt salt

Kladdkaka med sjokoladekrem og salt karamell

 

Hva syntes juryen?

Max (snart 6 år) ga meg mange komplimenter for kaken. Han syntes den både var fin og skikkelig god. Milla (snart 2 år) var litt mer kul og sa ikke så mye. Nå er hun ikke så god til å snakke heller så det var kanskje ikke så rart. Min mann, som elsker sjokoladekake, likte denne kaken veldig. Det eneste han ikke likte var at den var ganske klissete og at det var en del sjokoladekliss i sofaen etter alle 8 barn hadde spist.

Kladdkaka med sjokoladekrem og salt karamell

Følg meg gjerne på Instagram også