Kladdkaka med mandelmel
Kladdkake pleier jeg å bake ofte. Jeg har jo allerde to oppskrifter på bloggen, her med appelsin og her med salt karamell. Her kommer nå den glutenfrie varianten.
Kladdkaka med mandelmel
150 g smør
3 dl sukker
3 egg
1 dl kakao
1 krm salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl mandelmel (annonselink)
Fremgangsmåte kladdkake
1. Smelt smør og la det kjøles ned litt.
2. Rør samme egg og sukker i en bolle, med en gaffel. Røren skal ikke piskes.
3. Sikt ned kakaoen. Hell i mandelmel, vaniljesukker, salt og det smeltede smøret. Bland godt.
4. Legg røren i en form dekket med bakepapir. Jeg brukte en ganske liten form, 21 cm.
5. Stek i oven ca 15-20 minutter på 175˙C. Litt avhenging av størrelse på form, mindre form lenger tid i ovnen og omvendt. Kaken skal være klissete i midten, men litt tørrere i kantene
Hva syntes juryen?
Grunnen til at jeg lagde glutenfri kladdkake var fordi en i sellskapet var gluteninntolerant. Jeg hadde ikke noen erfaring av å bake glutenfritt. Men jeg satset på at dette ville fungere, siden kladdkake er umulig å mislykkes med, så lenge man ikke steker den for lenge. Det ble kjempegodt. Den fikk litt annerledes smak enn vanlig kladdkake, litt mer smak av mandel naturlig nok. Det passert så bra sammen med den dype sjokoladesmaken.