Sunne oppskrifter med banan
Nå er det tilbake til hverdagen også for barna. Disse bananmuffins fikk topp score hos barna mine. De passer perfekt som en liten dessert i matboksen, de inneholder ikke noe sukker og de har litt ekstra fiber fra både havregryn og banan. Det er også godt å bytte ut krydderne med en halv dl kakaopulver så blir den banan og sjokolademuffins
Oppskrift
ca 10 muffins
2 egg
2 modne bananer (gjerne med brune prikker på)
75 g smør (smeltet)
0,25 dl honning
2 dl hvetemel
1 dl havregryn
1 ts kanel
0,5 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1 ts natron
Fremgangsmåte bananmuffins
1. Bland sammen egg og banan. Miks det gjerne med en stavmikser. Ha i smeltet smør og litt honning.
2. Bland sammen alle tørre ingredienser separat og ha de så oppi bananrøren.
3. Fyll 10 små muffinsformer til ¾ deler og stek på 200 grader i ca. 15 minutter
4. Jeg toppet noen av mine muffinser med litt kremost blandet med lønnesirup eller peanøttsmør.
Muslibarer med frukt og nøtter
Muslibarer er populære i matboksen. Her er en litt sunnere, hjemmelaget variant som er laget med bananer, kokos, tørket frukt og nøtter. Barna får de i matboksen og jeg selv pleier å ha det som kl 14.00 snack på jobb, for å forhindre lavt blodsukker!
Oppskrift frukt og muslibarer
1 moden banan (gjerne med brune prikker på)
1 egg
50 g smeltet smør
3 dl havregryn
1 dl kokosmasse
½ dl mandler (eller andre nøtter/frøn du liker)
1 dl tørkede tranebær eller rosiner
1-2 ss honning
Fremgangsmåte
1. Bland sammen egg og banan. Miks det gjerne med en stavmikser. Ha i smeltet smør og litt honning.
2. Bland i de tørre ingrediensene og bland til at det blir en fast deig. Ha deigen i en mindre ildfast form dekket med bakepapir. Press ut deigen slik at den blir ca 1-1,5 cm tykk og stek den 20 minutter på 175 grader. Kutt porsjonstore barer og stek de så 10 minutter til på andre siden
3. Oppbevar i fryseren!
Nedenfor finner du noen andre sunnere oppskrifter jeg har laget med banan tidligere. Klikk på boksen for å komme direkte dit!