Gresk salat
Gresk salat er en klassiker som jeg aldri blir lei av. Denne gang ble den ekstra god fordi jeg brukte grønnsaker fra egen hage. Jeg pleier å bruke syltet rødløk istedenfor rå rødløk som i originaloppskriften. Smaken blir litt mildere da.
Oppskrift
2 porsjoner
1 hode hjertesalat
Cherrytomater
Agurk
Kalamataoliven
150 g ekte fetaost
1 rødløk (se oppskrift hvordan du sylter rødløk her)
Friske urter hvis du har f.eks basilikum, oregano eller persille
Oppskrift dressing
0,3 dl olivenolje
0,3 dl hvitvinseddik
1 fedd hvitløk
1 ts tørket oregano
salt og pepper
Fremgangsmåte
Kutt grønnsakene i biter og legg opp på tallerkener eller på et serveringsfat.
Bland sammen ingrediensene til dressingen. Hvitløken skal være finhakket.
Topp salaten med fetaost, kalamataoliven og syltet rødløk, hell over generøst med dressing. Server gjerne med litt brød