Ricottabakt pasta med salsiccia
Jeg prøvde meg på barneklassikern pasta og pølsegrateng men med litt mer voksne råvarer. Jeg brukte rå salsicciapølse isteden for vanlig pølse og toppet med ricottaost isteden for vanlig ost. Oppskriften er nok til ca 4 porsjoner
Her kommer den hvis du har lyst å prøve!
Oppskrift ricottabakt pasta med salsiccia
300 g rå salsicciapølser
1 gul løk
1 boks hermetiserte cherrytomater
Zest fra en halv sitron
Ca 1 ss hakket frisk oregano
250 g ukokt pasta
100 g ricotta (hvis du ikke finner ricotta, kan du bruke mozzarella, det blir ikke helt detsamme med godt uansett)
Litt basilikum og parmesanost til topping
Fremgangsmåte
Start med å koke pastaen i saltet vann.
Dra av skinnet på den rå salsiccian, kutt innholdet grovt. Hakk løken.
Stek løk og salsicciafarsen i en stekepanne. Du trenger nok ikke fett hvis du ikke ønsker det, fordi salsicciafarse er ganske mye fett i som vil slippe litt når du steker den. La løken bli gylne og pølsen blir helt gjennomstekt.
Hell i en boks med hermetiserte cherrytomater. Kok opp og smak til med sitronzest og oregano. Jeg syns ikke retten trenger noe ekstra salt enn det som kommer fra pølsen, men det bestemmer du selv.
Hell av pastaen og bland den opp i kjøttsausen. Ha enten blandingen i en ildfast form eller som meg, i en støpejerngryte som tåler å stå inne i ovnen.
Topp med noen generøse klatter ricottaost og stek i 200 grader i ca 10 minutter, eller til at pastaen har fått litt farge.
Dryss over frisk basilikum og litt parmesanost ved servering
Hva syntes juryen?
Jeg merket ganske tydelig at dette ikke var en særlig barnevennlig rett. La meg liste alle feil den hadde i følge barna
Grønne biter i (basilikum)
Løkbiter
Pølse man ble kvalm av
Feil type pasta (liker best penne)
Rar ost (den var det ikke noen som smakte på)
Men faktisk, med litt ketchup og løfte om jordbær til dessert gikk dette ned. Så det blir et terningkast 2 fra barna. Som vanlig når jeg lager man som barna skal spise har jeg ikke chili i. Men vi voksne syntes det manglet litt spice, så vi hadde på chiliflakes og da ble det kjempegodt.