Crème brûlée med pasjonsfrukt og kokos
Crème brûlée er faktisk enklere å lage enn man tror. Jeg lagde en variant som fikk litt tropiske smaker av kokosmelk og pasjonsfrukt.
Oppskrift Crème brûlée
4 porsjoner
1,5 dl kremfløte
1,5 dl kokosmelk
1 dl sukker
3 pasjonsfrukter (juicen av)
4 eggeplommer,
Ved servering
Sukker til å brenne av på toppen
2 pasjonsfrukter
Litt kokosflak
Fremgangsmåte
Kok opp kremfløte og kokosmelk i en kasserolle, pass på at de ikke blir brent. Stell til siden i ca. 10 minutter
Press innholdet i tre pasjonsfrukter gjennom en sil slik at juicen blir separert. Ha pasjonsfruktjuicen i en bolle sammen med eggeplommer og sukker. Av eggehvitene kan du f.eks. lage disse deilige marengs med salt karamellsaus.
Visp sammen eggeplommene, sukker og pasjonsfruktjuice. Hell i kokos og kremfløteblandingen og blant godt.
Hell røren i fire porsjonsformer. Stell formene i et vannbad i ovnen og stek i 30-40 min på 150°C. Hvis formen er lav tar det ca. 30 minutter, en høy smal form tar ca. 40 minutter. Du kan teste hvis det er klar ved å skake litt på formen og se hvis den blitt fast i midten. Stell kjølig
Ved servering: dryss over litt sukker og bruk en brennere (annonselink) til å karamellisere sukkeret på toppen. Topp med litt pasjonsfrukt og kokosflak
Hva syntes juryen?
Jeg pleier jo synes det meste jeg lager er godt, men dette var faktisk på top 5 beste desserter jeg har laget. Perfekt balanserte smak mellom pasjonsfrukt og kokos. Dette var ren nytelse