BakingCarolina Widell

Crème brûlée med pasjonsfrukt og kokos

BakingCarolina Widell
Crème brûlée med pasjonsfrukt og kokos

Crème brûlée er faktisk enklere å lage enn man tror. Jeg lagde en variant som fikk litt tropiske smaker av kokosmelk og pasjonsfrukt.

Crème brûlée med pasjonsfrukt og kokos

Oppskrift Crème brûlée

4 porsjoner

1,5 dl kremfløte

1,5 dl kokosmelk

1 dl sukker

3 pasjonsfrukter (juicen av)

4 eggeplommer,

 

Ved servering

Sukker til å brenne av på toppen

2 pasjonsfrukter

Litt kokosflak

 

Fremgangsmåte

  1. Kok opp kremfløte og kokosmelk i en kasserolle, pass på at de ikke blir brent. Stell til siden i ca. 10 minutter

  2. Press innholdet i tre pasjonsfrukter gjennom en sil slik at juicen blir separert. Ha pasjonsfruktjuicen i en bolle sammen med eggeplommer og sukker. Av eggehvitene kan du f.eks. lage disse deilige marengs med salt karamellsaus.

  3. Visp sammen eggeplommene, sukker og pasjonsfruktjuice. Hell i kokos og kremfløteblandingen og blant godt.

  4. Hell røren i fire porsjonsformer. Stell formene i et vannbad i ovnen og stek i 30-40 min på 150°C. Hvis formen er lav tar det ca. 30 minutter, en høy smal form tar ca. 40 minutter. Du kan teste hvis det er klar ved å skake litt på formen og se hvis den blitt fast i midten. Stell kjølig

  5. Ved servering: dryss over litt sukker og bruk en brennere (annonselink) til å karamellisere sukkeret på toppen. Topp med litt pasjonsfrukt og kokosflak

Crème brûlée med pasjonsfrukt og kokos

 Hva syntes juryen?

Jeg pleier jo synes det meste jeg lager er godt, men dette var faktisk på top 5 beste desserter jeg har laget. Perfekt balanserte smak mellom pasjonsfrukt og kokos. Dette var ren nytelse