FrokostCarolina Widell

French toast på briochebrød

FrokostCarolina Widell
French toast på briochebrød

French toast heter jo egentlig arme riddere på norsk. Det går å lage av alt slags mulig brød og det er perfekt å lage hvis man har brød som begynner å bli litt tørt. Jeg brukte briochebrød, som er litt som loff men litt søtere og med masse smør i. Mer av det gode med andre ord.

French toast på briochebrød



Oppskrift French toast

Nok til ca 10 skiver

3 dl melk

2 egg

1 dl mel

1 krm salt

Smør til steking

10 skiver Brioche eller loff

Forslag tilbehør

Nutella og banan,

Friske bær og krem

Smør, sukker og litt sitronsaft

Lønnesirup

Syltetøy

French toast på briochebrød

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen, mel, salt egg og melk i en bolle.

  2. Dypp brødskivene raskt i røren.

  3. Stek på middels temperatur i mye smør til de er gyllne i fargen

  4. Server med valgfritt tilbehør

Hva syntes juryen?

Jeg prøvde å si til Milla (3 år) at dette var pannekaker men det aksepterte hun ikke, og ønsket heller ikke å smake, hun ville ha ”andre pannekaker” 🤷🏼‍♀️. Men vi andre spiste med god apetit. Max (7 år) spiste 3 stykker. Jeg klarte kun 2, fordi jeg var ganske generøs med Nutellaen 😏

French toast arme riddere