Salsicciapasta

Salsicciapasta

Av rå salsicciapølser kan man veldig enkelt lage en god pastarett uten mange ingredienser eller krydder. Pølsen er veldig godt krydret i seg selv, men litt sitron og friske urter gir retten ekstra gullkant.

Salsicciapasta

Oppskrift

3-4 porsjoner

300 g rå salsicciapølse

1 gul løk

1 fedd hvitløk

1 boks hermetiserte cherrytomater

2 dl kremfløte

0,5 sitron saft og zest

litt friske urter, jeg brukte ca 1 dl finhakket frisk basilikum og persille

Valgfri pasta til servering

 

Fremgangsmåte

1. Kutt et snitt i pølsene og dra av skinnet, hakk kjøttet grovt.

2. Kutt løk fint og hvitløk fint.

3. Stek løk og bitene av pølsene i en god stekepanne. (annonselinke). Du trenger egentlig ikke noe fett å steke i, siden pølsene inneholder en del fett som smelter ut i stekepannen.

4.  Hell på kremfløte og cherrytomater på boks, kok opp.

5. Rasp litt sitronzest fra en halv sitron og press så ned saften. La koke noen minutter

7.  Dryss over finhakkede urter og server med nykokt spagetti eller annen pasta.

Salsicciapasta

Hva syntes juryen?

Barna syntes pølsebitene var gode, men ikke så gode at de ønsket to porsjoner. I vår familie må man nemlig alltid spise en porsjon pasta med saus for at etterpå få lov til å spise en porsjon med kun pasta og ketchup. Max (7 år) ga meg rådet at neste gang ikke ha i basilikum, fordi det “ødela” alt. We´ll see about that 🤪

Salsicciapasta