Marengs med salt karamell

Marengs med salt karamell

Disse marengsene er perfekt å lage når man har eggehvite til overs, noe som ofte skjer i den her bearnaisesauselskende familien. De blir deilige og myke på innsiden og sprø på utsiden. Man kan spise de som de er eller ha på litt krem og bær slik at det blir en minipavlova.

Marengs med salt karamell

 Oppskrift

8 store marengs

4 eggehviter

2 dl sukker

0,5 ts eddik

Bittelite salt

 

Salt karamellsaus

0,5 dl kremfløte

0,5 dl lys sirup

0,5 dl sukker

Bittelite salt

 

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til karamellsausen i en kasserolle og kok de opp, la sausen koke noen minutter til den er lysebrun og seig i konsistensen. Smak til med litt salt. Stell til siden.

  2. Pisk eggehvite sammen med litt edikk i en ren bolle til et mykt skum. Tilsett sukkeret i omganger og pisk til du fått en glatt marengs.

  3. Legg store klikker av marengs på et bakepapir på et stekebrett. Jeg lagde 8 stykker, men man kan lage de større eller mindre hvis man vil. Da må man bare tenke på å anpasse steketiden.

  4. Legg litt av karamellsausen i midten av hver marengs, og spre den ut litt med en kniv.

  5. Stek på varmluft 120 C i ca. 1 time. Slå av ovnen og la de stå inne i stekeovnen med døren litt åpen i ca. 30 minutter før du tar de ut. Marengsen skal være sprø på utsiden men myk inne.

Slik så marengsen ut før jeg puttet de i ovnen

Slik så marengsen ut før jeg puttet de i ovnen

 Hva synte juryen?

Disse gikk raskt unna. Min mann konstaterte at de ble veldig mye smuler på gulvet etter alle i familien hadde spist ferdig. Marengsen er ganske søte så det passer med noe som er litt syrlig til som f.eks bær eller frukt.

Marengs med salt karamell