Varme trøffel og parmesan chips
Sånn ca. 2017 var det veldig trendy med trøffelfries med parmesan på restauranter. Siden jeg ikke vært ute å spist på veldig lenge nå så prøvde jeg å gjenskape restaurantfølelsen hjemme. Men istedenfor pommes frites brukte jeg vanlige potetgull. Det er supergodt å varme chipsene litt før man spiser de. De er lurt at ikke varme alle på en gang, hvis man ikke spiser veldig raskt. Det er bedre å varme litt i omganger.
Oppskrift
Varme chips
1 pose potetgull, jeg brukte vanlige salte av type sørlandschips
Revet parmesanost
1 potte frisk gressløk
Trøffelolje etter smak (eller ekte trøffel hvis du har)
Dipp
Ca 2 dl lett creme fraiche
Zest av en halv sitron
2 ss hakkede friske urter, jeg brukte dill og persille
Litt salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte chips
bland sammen alle ingredienser til dippen og smak til med litt salt og pepper.
Legg chipsen på et fat eller brikke som tåler varme. Stell de in ovnen på 150 °C i noen få minutter. De skal bare bli varme.
Rasp over parmesan, hakket gressløk og noen dråper trøffelolje. Server umiddelbart
Hva syntes juryen?
Dette skjedde jo selvsagt når barna hadde lagt seg 😃 Jeg kan melde om at dette smakte utmerket, og vi følte oss litt mer sofistikerte enn hvis vi kun hadde spist chipsen rett fra posen (som vi pleier) jeg vil defenitivt anbefalle å varme opp chipsen, de smaker mye bedre faktisk. Trøffel og parmesan er jo heller aldri feil syns jeg da💁🏼♀️