Thaimarinerte grillspyd med agurk og fetaost salat
Dette er en ganske barnevennlig rett, men som allikevel har mye smak. Ris og ”kjøtt på pinne” går hvert fall hjem i vår familie. Til de voksne kompletterte jeg retten med en agurk og fetaostsalat, også den litt thai-inspirert. Barna hadde rømme på risen men vi hadde en slags dressing med fiskesaus, chili og limesaft til.
Oppskrift grillspyd
600 g indrefilet av svin (det går også fint å bruke kyllingfilet)
2 ss kikkoman soyasaus
1 ss honning
1 ss sesamolje
1 stilk sitrongress i biter
2 fedd hvitløk, finhakket
Fremgangsmåte grillspyd
Kutt kjøttet i tynne skiver.
Bland alle ingrediensene til marinaden og hell de i en plastikkpose eller i en bolle.
Legg kjøttet i marinaden og bland godt slik at alt kjøtt blir dekket, la stå kjølig noen timer.
Tre kjøttet på grillpinner. Grill kjøttet raskt i en het grillpanne (annonoselinke). slik at de får riller men ikke blir helt gjennomstekt.
Stek kjøttet ferdig i ovnen på 175 ˙ C i ca 10 minutter eller til at kjøttet er gjennomstekt.
Agurk og fetaostsalat
1 hel agurk
100 gram fetaost
Saft og zest av lime
Frisk koriander
Fremgangsmåte agurk og fetaostsalat
Del agurken på langs i to deler, ta ut kjernehuset med en skje. Kutt agurken i halvmåneformede biter
Smuldre over fetaost og ha på limejuicen og zesten.
Topp med masse frisk koriander
Prik Nam Pla (thaidressing)
2 ss fiskesaus
Saft og zest av en lime
1 chili, i skiver
Noen dråper sesamolje
1 ts sukker
Evt 1 hvitløk, finhakket
Fremgangsmåte Prik Nam Pla
Bland sammen alle ingredienser til dressing. Vi hadde ikke hvitløk i, men det er veldig godt å ha det også.
Hva syntes juryen?
Dette var som sagt veldig barnevennlig og barna spiste masse, kun kjøtt og ris da. Så på mange måter var dette en perfekt middag for hele familien. Vi fikk deilige gode thailanske smaker og barna fikk milde barnevennlige smaker. Agurk, koriander og fetaost føles kanskje litt som en ”unholy combination” men det er overraskede godt og friskt. Terningkast 6 fra hele familien.