BakingCarolina Widell

Fastelavnsboller med bringebærkrem

BakingCarolina Widell
Fastelavnsboller med bringebærkrem

Nå på søndag er det morsdag, valentines og fastelaven. Alt på samme dag 😊 Hva passer da bedre en disse nydelige rose fastelavnsbollene (eller semlorna hvis du spør meg 🤷🏼‍♀️)

Fastelavnsboller med bringebærkrem

Oppskrift boller

Ca 10 boller

250 ml melk

½ pakke fersk gjær (25 g)

75 g smør

0,75 dl sukker

0,5 ts salt

1 ts kardemomme

6 dl mel

Egg til pensling av bollene


Fyll

Svensk Semla:

Her brukte jeg makronfyll fra Freia smaksatt med noen dråper mandelessens)

Eller

Norsk fastelavnsbolle:

Bringebærsyltetøy


Oppskrift bringebærkrem

5 dl kremfløte

1 dl bringebærpuré

0,5 dl melis

et kryddermål bakepulver

Bringebærstøv eller melis til pynt

Fremgangsmåte boller

1. Løs opp gjær i lun melk og bland ned alle tørre ingredienser.

2. Elt deigen, aller helst i en kjøkkenmaskin. Tilsett kaldt smør i biter og elt deigen til at smøret blitt godt blandet inn.

3. La deigen heve på kjøkkenbenken i ca. 1-2 timer.

4. Form boller av deigen og la heve under en duk i ca. 1-2 timer

5. Pensle bollene med egg og stek i ovnen ca. 10 minutter på 225 °

6. Kutt toppen av bollen og lag et hull som du fyller med enten mandelfyll eller syltetøy

7. Pisk kremen stiv sammen med melis og litt bakepulver. Kremen må være kald fra kjøleskapet. Rør forsiktig ned bringebærpuré (lages av frosne og tinte bringebær som pressets gjennom en sil) Bakepulver i krem gjør kremen mer stabil.

Fastelavnsboller med bringebærkrem

Hva syntes juryen?

Bringebærkremen gjør bollene litt friskere og passet både til mandelfyll og til syltetøy. Det er 3 av 4 som fortrekker syltetøy fremfor mandelfyll i den her familien. Siden jeg laget halvparten med syltetøy og halvparten med mandelfyll fikk jeg spise hele 5 stykker selv, men det var ikke noe problem for meg!

Fastelavnsboller med bringebærkrem