Ristet tomat og paprikasuppe

Ristet tomat og paprikasuppe

Det å riste grønnsaker får virkelig frem sødmen i dem. Smakene blir også litt rundere, f.eks. ristet hvitløk blir ikke like skarp smak i det hele tatt som i rå hvitløk. Det er også en super måte å redde grønnsaker som blitt litt slappe.

Ristet tomat og paprikasuppe

 Oppskrift

2-3 porsjoner

500 g tomater, jeg brukte cherrytomater

2 røde spisspaprikaer

En halv gul løk

1 stort hvitløksfedd eller 2 mindre (med skall)

2 ss olivenolje

Saft og zest av en halv sitron

Frisk oregano eller basilikum

1 terning grønnsaksbuljong

3 dl vann

1 dl kremfløte

1 ts sukker

Salt etter smak

 

Fremgangsmåte

  1. Del grønnsakene litt og legg de på et stekebrett dekket med bakepapir. Hvitløken kan ha skallet på. Dryss over litt olivenolje og rist på 175 ° C i ca. 45 minutter.

  2. Ha de ristede grønnsakene opp i en kasserolle. Hvitløken kan du klemme ut innholdet av, den skal ha blitt så pass myk.

  3. Hell på vann, buljongterning og litt frisk oregano. Kok opp og miks suppen med en stavmikser. Jeg mikset ikke min suppe helt slett. Jeg liker litt biter i min suppe.

  4. Smak til med fløte, sukker, salt og sitron. Server med litt ekstra oregano på toppen.

Slik ser grønnsakene ut etter de blitt ristet i ovnen

Slik ser grønnsakene ut etter de blitt ristet i ovnen

 Hva syntes juryen?

50 % av juryen nektet å smake (barna). Jeg hadde gjort suppen mild (les: uten chili) for at barna skulle like den. Suppen var veldig god og mild, men neste gang vil jeg ha med en chili med blant de ristede grønnsakene.

Ristet tomat og paprikasuppe