Ristet tomat og paprikasuppe
Det å riste grønnsaker får virkelig frem sødmen i dem. Smakene blir også litt rundere, f.eks. ristet hvitløk blir ikke like skarp smak i det hele tatt som i rå hvitløk. Det er også en super måte å redde grønnsaker som blitt litt slappe.
Oppskrift
2-3 porsjoner
500 g tomater, jeg brukte cherrytomater
2 røde spisspaprikaer
En halv gul løk
1 stort hvitløksfedd eller 2 mindre (med skall)
2 ss olivenolje
Saft og zest av en halv sitron
Frisk oregano eller basilikum
1 terning grønnsaksbuljong
3 dl vann
1 dl kremfløte
1 ts sukker
Salt etter smak
Fremgangsmåte
Del grønnsakene litt og legg de på et stekebrett dekket med bakepapir. Hvitløken kan ha skallet på. Dryss over litt olivenolje og rist på 175 ° C i ca. 45 minutter.
Ha de ristede grønnsakene opp i en kasserolle. Hvitløken kan du klemme ut innholdet av, den skal ha blitt så pass myk.
Hell på vann, buljongterning og litt frisk oregano. Kok opp og miks suppen med en stavmikser. Jeg mikset ikke min suppe helt slett. Jeg liker litt biter i min suppe.
Smak til med fløte, sukker, salt og sitron. Server med litt ekstra oregano på toppen.
Hva syntes juryen?
50 % av juryen nektet å smake (barna). Jeg hadde gjort suppen mild (les: uten chili) for at barna skulle like den. Suppen var veldig god og mild, men neste gang vil jeg ha med en chili med blant de ristede grønnsakene.