Empanadas
I går skulle vi egentlig stått på ski, men tydeligvis vokser barns føtter med 3 størrelser pr sesong så vi hadde ingen skisko som passet, så vi dro til akebakken isteden. Jeg hadde laget empanadas dagen før. Empanadas er perfekt turmat, og de er like gode å spise kalde som varme. Dette er en barnevennlig versjon som ikke er så mye krydder i. Man kan selvfølgelig bruke mye mer krydder hvis man vil det.
Oppskrift Empanadas
16 stk
Fyll
400 g kjøttdeig
1 liten gul løk - eller en halv stor løk
1 ts oregano, tørket
0,5 ts paprikapulver
Litt chilipulver
0,5 ts løkpulver
2 ss tomatpure
1 dl creme fraiche
Salt og pepper etter smak
2 små eller en stor gulrot, grovt raspet
Deig
1/2 pakke fersk gjær
250 ml lunt vann
0,5 ts salt
2 ss olivenolje
6-7 dl hvetemel
Egg til pensling
ost
1. Smuldre opp gjær i en bolle. Hell på lunt vann, salt og olje. Rør om slik at gjæren løses opp.
2. Bland i melet og elt deigen enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
3. La deigen heve i ca en time.
4. Stek fyllet til empanadasene imens deigen hever.
5. Stek først kjøttdeig og løk sammen i litt olje eller smør, ha på krydder.
6. Bland i creme fraiche, tomatpure og grovt reven gulrot
7. Del opp deigen i 16 små biter - kjevl de til tynne plater. Legg ca en 1 til 1,5 ss av kjøttfyllet på platen, ha gjerne lite ost i også. brett planten sammen til en halvmåne og trykk sammen kantene. Kutt noen skårer på toppen.
8. Pensle med litt egg og stek på 225 grader i ca 9-10 minutter.