BakingCarolina Widell

Sjokoladefondant med dumle

BakingCarolina Widell
Sjokoladefondant med dumle

Sjokoladefondant er enkelt å lage, det eneste som er vanskelig er egentlig tiden den skal stå inne for å bli perfekt rennende i midten. Hvis du steker de for lenge blir det bare en vanlig, men for så vidt god sjokoladekake. Har man vel lykkes med å få en rennende fondant er det en ganske imponerende dessert som de aller fleste liker. Jeg puttet også noen Dumle, altså karamellen Dumle i mine sjokoladefondanter. Det ble jo ikke feil…😂🤷🏼‍♀️

Oppskrift

4-6 porsjoner, avhengig av størrelsen på formene

100 g smør

150 g mørk sjokolade

2 egg

1 eggeplomme

0,5 dl sukker

0,5 dl hvetemel

Smør og sukker til formene

4-6 dumle

Fremgangsmåte

  1. Smelt sjokolade og smør sammen i en kasserolle på lav temperatur

  2. Pisk egg, sukker og eggeplomme luftig.

  3. Sikt ned melet, og vend i sjokoladen og smøret i eggedosisen

  4. Smør former med smør og kakao. Hell i røren i formene, legg en Dumle i midten av hver fondant og la den dekkes av røren.

  5. Stek i ovnen på 225 ˙ C i ca 6-8 minutter, her må man bare følge med. Mindre former tar selvfølgelig kortere tid å steke, men hvis du har litt større former så kan du trenge lenger tid. Men heller litt for rennende enn overstekt syns jeg.

  6. Du kan prøve å vende de på en tallerken som jeg gjort på bilden, men det går også fint å spise de fra formen. Av erfaring er det alltid noen som blir ødelagte når man vender de nemlig 😂🤷‍♀️