Grandma style pizza
Grandma style pizza er en slags blanding mellom pizza og et focaccia-lignende brød. Bunnen er tykk og bakt i en form dekket med olje i bunn, slik at den blir sprø. Deigen skal helst heve lenge i kjøleskapet. Jeg lagde en klassisk margeritatopping, med mozzarella og en tomatsaus laget på friske tomater. Til forskjell fra vanlig pizza skal tomatsausen helles over osten istedenfor omvendt.
Oppskrift Grandma style pizza
1 pizza- nok til 2 personer i en form som er ca. 30 x 20 cm
2 dl kaldt vann
¼ pakke fersk gjær
4,5 dl tipo-0 hvetemel (pizzamel)
2 ss olje
1 ts salt
2 ss olje til å dekke bunnen på formen
Tomatsaus (se oppskrift nedenfor)
1 pakke mozzarella 125 g
Frisk oregano eller basilikum.
Salt
Fremgangsmåte Grandma style pizza
1. Bland gjær, kaldt vann, olje og salt i en bolle.
2. Hell opp i alt mel og elt, gjerne med en kjøkkenmaskin noen minutter.
3. Dekk over med plastfolie og sett i kjøleskapet i 12 timer eller mer.
4. Dekk bunnen av en ildfast form med olje, gjerne en god olivenolje. Jeg brukte en form som var liten, bare 20x30 cm.
5. Press ut pizzadeigen med fingrene slik at den dekker hele bunnen. La heve i 30 minutter. Lag pizzasausen under tiden.
6. Riv en mozzarella i biter og fordel den over deigen. Drypp pizzasasusen over pizzan. Salt gjerne pizzaen litt, fordi mozzarella er mye mindre salt enn vanlig ost.
7. Stek i ovnen ca. 15 minutter på 250 °C
Tomatsaus til pizza oppskrift
Nok til 1 pizza (2 personer)
2 friske tomater
1 fedd hvitløk
0,5 ts salt
Frisk oregano eller frisk basilikum
Tomatsaus til pizza fremgangsmåte
1. Kok de hele friske tomatene i vann noen minutter. Hell av vannet og dra av skallet.
2. Miks tomatene med hvitløk, salt og friske urter til en saus. Sausen er «rå» og vil stekes ferdig på pizzaen.
Hva syntes juryen?
Bunnen ble veldig sprø og god var alle enige i. Barna syntes det var perfekt at det ikke var noe rart på pizzaen, min mann syntes jo dette var litt kjedelig. Tomatsausen var «another level» må jeg si. Det var noe helt annet pizzasaus på glass. Nå kan jeg aldri gå tilbake til noen annen pizzasaus hvert fall.