Pokebowl med crispy tofu

Pokebowl med crispy tofu

Tofu smaker egentlig ikke så mye, og har litt rar konsistens syns mange. Derfor må man smaksette den litt, og gjerne sprøsteke den. Jeg brukte den sprøstekte tofun som ingrediens i en pokebowl, der bunnen bestod av sushiris, og så fikk man velge hva mer man ønsket å ha på selv. Jeg hadde avokado, mango, syltet rødløk og koriander på min. Barna gikk for avokado og creme fraiche.

Pokebowl med crispy tofu

Oppskrift sprøstekt tofu

2 porsjoner

250 g tofu (fast variant. Jeg brukte en fra “So fine”)

1 ts sesamolje

2 ts kikkoman soyasaus

1 bit frisk ingefær

1 ss Maizena

Litt olje til steking

Pokebowl med crispy tofu

Oppskrift pokebowl

2 porsjoner sushiris ca. 3 dl ferdigkokt ris

1 ss riseddikk

0,5 ss sukker

Litt salt

1 avokado

1 mango

Syltet rødløk

Litt teriyakisaus eller soyasaus

Sesamfrø

Frisk koriander

Pokebowl med crispy tofu

 

Fremgangsmåte Crispy tofu

1. Prøv å press ut så mye vann fra tofun som mulig. Det gjør at den lettere tar til seg smak, og blir sprøstekt. Del den i kuber, og tørk de med litt papir slik at de blir tørre.

2. Legg bitene av tofun i en bolle, og hell over sesamolje og soya. Kutt en ingefær i store biter, og la tofun marinere et kvarter, eller mer hvis du har tid. Hell på maizena, og bland godt.

3. Stek bitene av tofu i en stekepanne i litt olje. Stek noen minutter slik at tofun får litt farge. Jeg stekte bitene av ingefær også, men man kan ta de vekk hvis man vil det.

4. Spre bitene av tofu på et stekebrett med bakepapir på, og bak tofun i ovn, ca 15 minutter på 200 °C. Vend de litt etter halvparten av tiden.

Fremgangsmåte pokebowl

1. Kok sushiris.

2. Blande riseddikk, sukker og salt i en liten bolle slik at sukkeret løser seg opp. Hell blandingen over den varme risen og bland godt.

3. Legg risen i en bolle og legg mango, avokado, tofu, syltet rødløk rundt om risen. Dryss over frisk koriander og sesamfrø. Ha gjerne en saus til, jeg hadde teriyakisaus, men f.esk ponzusaus passer også bra eller bare vanlig japansk soya.

Pokebowl med crispy tofu

Hva syntes juryen?

Jeg var alene hjemme med barna så det var bare vi tre som spiste. Begge barna var nysgjerrige på tofun, og ville gjerne smake. De likte den sånn passe, men det var ikke helt krise. Max ville ha den i en bolle ved siden av maten. Han ville ikke at den skulle blandes med hans delikate blanding av sushiris, avokado og creme fraiche. Jeg liker en god pokebowl, og syns ikke at man alltid må ha fisk til. Crispy tofu passet utmerket til.

Følg meg gjerne på INSTAGRAM for mer inspo