Thai red curry linsegryte med hvitløkstekt svartkål
I denne gryten brukte jeg samme ingredienser som jeg pleier å bruke når jeg lager thai-gryte, men jeg byttet bare ut kjøttet mot røde linser. Linsene blir kremete av kokosmelken, og får masse god smak fra kryddene. Jeg serverte den med litt hvitløksstekt svartkål og brokkoli. Følte meg supersunn da jeg spiste dette, og fikk samme følelse som man får etter å ha vært på yoga. Sånn at kroppen sier; tusen takk for dette. Akkurat hva jeg trengte etter jul.
Oppskrift thai red curry linsgryte med hvitløkstekt svartkål
1 liten gul løk
Litt olje til steking
1 ts red curry paste
1,5 dl røde linser, tørre
250 ml kokosmelk
2 dl vann
1 stilk sitrongress
Evt noen friske thai basilikumblader (hvis du finner)
Salt etter smak
Lime, i båter
Frisk koriander
Hvitløksstekt svartkål og brokkoli
Brokkoli eller brokkolini
Frisk svartkål eller grønnkål
Olje til steking
1 fedd hvitløk
Salt
Fremgangsmåte thai red curry linsgryte med hvitløkstekt svartkål
1. Kutt løken i småbiter og stek den myk i litt olje, rør i red curry paste
2. Hell på de tørre linsene, sitrongress, evt. thaibasilikum, kokosmelk og vann og la koke ca. 15 minutter eller til at linsene er blitt myke. Smak til med salt.
3. Stek brokkoli og svartkål på middels temperatur i olje ca 5-10 minutter.
4. Kutt hvitløken fint og legg den i sammen med grønnsakene og stek i et minutt til, smak til med salt. Server med litt frisk lime og frisk koriander
Hva syntes juryen?
Milla (2 år) var veldig sulten da vi skulle spise. Derfor spiste hun faktisk både brokkoli og linsegryte. Hun likte brokkolien best. Max (6 år) var i bursdag, og jeg tror ikke han hadde ønsket å bytte hvis jeg skal være helt ærlig. Min mann var veldig positiv til denne retten, og tok seg to porsjoner. Det var ingen klager på at dette var hverken vegansk eller linser (som det kan være noen ganger)