Bringebærmarshmallows
Jeg liker marshmallows veldig godt, og hadde lyst å prøve å lage det hjemme selv. Jeg smaksatte mine med bringebær, og all den fine rosa fargen kommer fra bærene. Det man trenger for å få det til er en kjøkkentermometer, og en god visp. Jeg bruker min kjøkkenmaskin fra Kitchen-aid, og den får virkelig kjørt seg her. Marshmallowsdeigen skal piskes i 10 minutter for å bli stiv og få riktig konsistens
Oppskrift bringebærmarshmallows
Ca. 30 små
0,5 dl kaldt vann + 4 plater gelatin
2,5 dl frosne bringebær
0,5 dl lys sirup
1 dl vann
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
Litt olje til formen
Litt melis og maizena til å rulle marshmallowsen i, ca. 1 ss av hver.
Fremgangsmåte bringebærmarshmallows
1. Legg gelatinplatene i en halv desiliter vann og la svelle.
2. Kok opp bringebær, sirup, sukker og vann i en bolle. Det skal bli en karamell, og den er ferdig kokt når kjøkkentermometeret viser 120°C. Det tar litt tid å komme opp i den temperaturen, og man må passe på at det ikke koker over eller brenner i bunn.
3. Legg gelatinplatene og vannet i en bolle og sett en fin sil over bollen. Hell over bringebærskaramellen i silen og sil vekk alle kjerner.
4. Pisk på høy hastighet i 10 minutter. Til å begynne med vil det kun se ut som væske og man tror man har mislykkes, men etter hvert begynner det å bli et skum som tilslutt blir til deilig marshmallowdeig. Sett til litt vaniljesukker mot slutten av piskingen.
5. Dekk en form med plastfolie smør det inn med litt nøytral olje slik at marshmallowsen vil løsne lett. Hell opp deigen i formen og la stå kjølig noen timer.
6. Kutt marshmallowsen i firkanter med en skarp kniv, og dryss over melisblandingen slik at de ikke klistrer seg sammen. Oppbevar kjølig.
Hva syntes juryen?
Disse er så gode og forskjellen mellom disse og de man kjøper er at disse er mye friskere og får så god smak fra bringebærene. Dessuten smaker de veldig ferskt. Vi hadde de med på tur og puttet de opp i varm sjokolade, det var veldig populært!