Bringebærmarshmallows

Bringebærmarshmallows

Jeg liker marshmallows veldig godt, og hadde lyst å prøve å lage det hjemme selv. Jeg smaksatte mine med bringebær, og all den fine rosa fargen kommer fra bærene. Det man trenger for å få det til er en kjøkkentermometer, og en god visp. Jeg bruker min kjøkkenmaskin fra Kitchen-aid, og den får virkelig kjørt seg her. Marshmallowsdeigen skal piskes i 10 minutter for å bli stiv og få riktig konsistens

Bringebærmarshmallows

Oppskrift bringebærmarshmallows

Ca. 30 små

0,5 dl kaldt vann + 4 plater gelatin

2,5 dl frosne bringebær

0,5 dl lys sirup

1 dl vann

2 dl sukker

1 ts vaniljesukker

Litt olje til formen

Litt melis og maizena til å rulle marshmallowsen i, ca. 1 ss av hver.

Bringebærmarshmallows

Fremgangsmåte bringebærmarshmallows

1. Legg gelatinplatene i en halv desiliter vann og la svelle.

2. Kok opp bringebær, sirup, sukker og vann i en bolle. Det skal bli en karamell, og den er ferdig kokt når kjøkkentermometeret viser 120°C. Det tar litt tid å komme opp i den temperaturen, og man må passe på at det ikke koker over eller brenner i bunn.

3. Legg gelatinplatene og vannet i en bolle og sett en fin sil over bollen. Hell over bringebærskaramellen i silen og sil vekk alle kjerner.

4. Pisk på høy hastighet i 10 minutter. Til å begynne med vil det kun se ut som væske og man tror man har mislykkes, men etter hvert begynner det å bli et skum som tilslutt blir til deilig marshmallowdeig. Sett til litt vaniljesukker mot slutten av piskingen.

5. Dekk en form med plastfolie smør det inn med litt nøytral olje slik at marshmallowsen vil løsne lett. Hell opp deigen i formen og la stå kjølig noen timer.

6. Kutt marshmallowsen i firkanter med en skarp kniv, og dryss over melisblandingen slik at de ikke klistrer seg sammen. Oppbevar kjølig.

Sil vekk frøene

Sil vekk frøene

Pisk stiv - husk å piske lenge, gjerne 10 minutter

Pisk stiv - husk å piske lenge, gjerne 10 minutter

Hell opp i en form

Hell opp i en form

Kutt i biter og dryss over med melis og maizena

Kutt i biter og dryss over med melis og maizena

Hva syntes juryen?

Disse er så gode og forskjellen mellom disse og de man kjøper er at disse er mye friskere og får så god smak fra bringebærene. Dessuten smaker de veldig ferskt. Vi hadde de med på tur og puttet de opp i varm sjokolade, det var veldig populært!

Bringebærmarshmallows  hjemmelaget
Bringebærmarshmallows

Følg meg gjerne på INSTAGRAM for mer inspo

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more