Syltet rødløk

Syltet rødløk

Syltet rødløk passer til så mye. Rødløken blir så mye mildere når man sylter den og den får en fantastisk farge. Jeg pleier å sylte rødløk sikkert en gang i uken, slik at jeg alltid har det hjemme. Men det går helt fint å sylte andre grønnsaker også. Jeg pleier f.eks. sylte agurk også. Da bruker jeg bare samme oppskrift med bytter ut rødløken med agurk og har litt frisk dill opp i glasset

Syltet rødløk

 Oppskrift syltet rødløk

1 rødløk

2 ss eddik (7 %)

2 ss sukker

2 ss vann

1 krm salt

Fremgangsmåte

1. Bland vann, eddik, sukker og salt. Bland til at sukkeret har blitt løst opp.

2. Kutt rødløk (eller valgfri grønnsak) i tynne skiver og legg de i eddikblandingen. Hell opp på ett glass og la stå i 24 timer. Lagen skal dekke rødløken. Rødløken klarer seg flere uker i kjøleskapet.

Syltede grønnsaker
syltet rødløk og syltet agurk