Syltet rødløk
Syltet rødløk passer til så mye. Rødløken blir så mye mildere når man sylter den og den får en fantastisk farge. Jeg pleier å sylte rødløk sikkert en gang i uken, slik at jeg alltid har det hjemme. Men det går helt fint å sylte andre grønnsaker også. Jeg pleier f.eks. sylte agurk også. Da bruker jeg bare samme oppskrift med bytter ut rødløken med agurk og har litt frisk dill opp i glasset
Oppskrift syltet rødløk
1 rødløk
2 ss eddik (7 %)
2 ss sukker
2 ss vann
1 krm salt
Fremgangsmåte
1. Bland vann, eddik, sukker og salt. Bland til at sukkeret har blitt løst opp.
2. Kutt rødløk (eller valgfri grønnsak) i tynne skiver og legg de i eddikblandingen. Hell opp på ett glass og la stå i 24 timer. Lagen skal dekke rødløken. Rødløken klarer seg flere uker i kjøleskapet.
Carolina Widell