Grillet pluma med fennikelsalat

Grillet pluma med fennikelsalat

Pluma er ”lokket” på ytrefilet av svin, og ifølge meg den beste detaljen du kan få av svinekjøtt. Den er skikkelig mør og marmorert og passer derfor veldig bra til grilling. Dessverre ikke så enkel å få tak i her i Norge, men du kan bestille hos slaktere eller kjøpe det i Sverige. Jeg serverte den sammen med grillet nykål og en fennikelsalat

Oppskrift pluma

4 porsjoner

Ca 7-800 g pluma

Salt og pepper

Evt litt olje


Oppskrift fennikelsalat

1 fennikel 

1 eple

1 sitron, saft og zest

1-2 ss olivenolje

Salt og pepper

Litt gressløk

Fremgangsmåte

  1. Salt og pepre kjøttet og grill det raskt på sterk varme. La det så steke enten på indirekte varme på grillen eller i ovnen til kjøttet har nådd 72 grader C.

  2. Kutt vekk stammen i midten på fennikelen. Kutt tynne skiver med en mandolin og legg de i isvann i ca 30n minutter.

  3. Kutt så eple i tynne skiver. Bland de sammen med fennikelen, sitronsaft, sitronzest, olivenolje og salt og pepper.

  4. Grill gjerne litt nykål til, ha litt smør på kålen når den grilles. Smak til med salt og pepper.

Grillet pluma med fennikelsalat