Posjert rabarbra med sitronkaramellsaus
Nå er det tid for rabarbra. Den her varianten er veldig enkel, men superdigg, rabarbran bare smelter i munnen. Salt karamellsaus er jo alltid godt, men blir enda bedre med litt sitron
Oppskrift posjert rabarbra
Noen stilker rabarbra, litt avhengig av hvor mange du ønsker servere- jeg hadde en stor per person
0,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ss saft fra sitron
Vann
Oppskrift karamellsaus med sitron
1 dl kremfløte
1 dl sukker
1 dl lys sirup
zest fra en halv sitron
smak til med salt
Fremgangsmåte
Kutt rabarba i biter som er ca 4 cm lange
Legg de i en kasserolle med sukker, sitronsaft og vaniljesukker.
Fyll på med vann til at stilkene akkurat er dekket. Kok/posjer på svak varme 5 minutter. Ta så av kaserollen fra varmen og la rabarbraen kjøles ned i kokvannet.
Bland sammen fløte, sirup og sukker i en kjele og kok det raskt sammen til en karamellsaus, smak til med salt og sitronzest
server med litt hakkede pistasjnøtter