Posjert rabarbra med sitronkaramellsaus

Posjert rabarbra med sitronkaramellsaus

Nå er det tid for rabarbra. Den her varianten er veldig enkel, men superdigg, rabarbran bare smelter i munnen. Salt karamellsaus er jo alltid godt, men blir enda bedre med litt sitron

Oppskrift posjert rabarbra

Noen stilker rabarbra, litt avhengig av hvor mange du ønsker servere- jeg hadde en stor per person

0,5 dl sukker

1 ts vaniljesukker

1 ss saft fra sitron

Vann

Oppskrift karamellsaus med sitron

1 dl kremfløte

1 dl sukker

1 dl lys sirup

zest fra en halv sitron

smak til med salt

Fremgangsmåte

  1. Kutt rabarba i biter som er ca 4 cm lange

  2. Legg de i en kasserolle med sukker, sitronsaft og vaniljesukker.

  3. Fyll på med vann til at stilkene akkurat er dekket. Kok/posjer på svak varme 5 minutter. Ta så av kaserollen fra varmen og la rabarbraen kjøles ned i kokvannet.

  4. Bland sammen fløte, sirup og sukker i en kjele og kok det raskt sammen til en karamellsaus, smak til med salt og sitronzest

  5. server med litt hakkede pistasjnøtter