Halloumicarbonara

Halloumicarbonara

Dette er vel egentlig ganske langt fra en klassisk Carbonara egentlig🙈Men det smaker hvert fall litt likt, og veldig godt. 

Halloumicarbonara

Oppskrift

4 porsjoner pasta

1 dl pastavann

300 g halloumi

2 fedd hvitløk

0,5 ts røkt paprikapulver

Olje til steking

3 egg

1,5 dl kremfløte

1,5 dl revet parmesanost

Salt og pepper etter smak

4 eggeplommer (en pr porsjon)

Persille

Grønn asparges (hvis du har)

Halloumicarbonara

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen al dente, spar 1 dl av pastavannet når du heller den av.

  2. Kutt halloumiost i mindre biter

  3. Stek hallouminen i litt olje, mot slutten legger du i finhakket hvitløk, drysser over litt røkt paprikapulver og lar den steke litt til.

  4. Bland sammen 3 hele egg med kremfløten, litt pastavann og revet parmesanost. Bland godt.

  5. Hell over blandingen på den nykokte pastaen. Varm opp pastaen med sausen til at sausen begynner å bli litt tykkere og osten har smeltet inn i sausen. Smak til med salt og pepper.

  6. Server med en eggeplomme på toppen og frisk persille. Jeg hadde også litt kokt asparges til, for å få i meg litt grønt!

Halloumicarbonara