Halloumicarbonara
Dette er vel egentlig ganske langt fra en klassisk Carbonara egentlig🙈Men det smaker hvert fall litt likt, og veldig godt.
Oppskrift
4 porsjoner pasta
1 dl pastavann
300 g halloumi
2 fedd hvitløk
0,5 ts røkt paprikapulver
Olje til steking
3 egg
1,5 dl kremfløte
1,5 dl revet parmesanost
Salt og pepper etter smak
4 eggeplommer (en pr porsjon)
Persille
Grønn asparges (hvis du har)
Fremgangsmåte
Kok pastaen al dente, spar 1 dl av pastavannet når du heller den av.
Kutt halloumiost i mindre biter
Stek hallouminen i litt olje, mot slutten legger du i finhakket hvitløk, drysser over litt røkt paprikapulver og lar den steke litt til.
Bland sammen 3 hele egg med kremfløten, litt pastavann og revet parmesanost. Bland godt.
Hell over blandingen på den nykokte pastaen. Varm opp pastaen med sausen til at sausen begynner å bli litt tykkere og osten har smeltet inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Server med en eggeplomme på toppen og frisk persille. Jeg hadde også litt kokt asparges til, for å få i meg litt grønt!