Vanilje og rødvinsposjert pære med mascarponecreme
En skikkelig luksusdessert med masse vaniljesmak. Pærene posjeres i rødvin, vanilje og litt stjerneanis. Etter at pærene er klare så kokes rødvinslagen ned til en sirup, som er en skikkelig smakseksplosjon.
Vanilje og rødvinsposjert pære
4 faste pærer
3 dl rødvin
1,5 dl sukker
0,5 vaniljestang
2-3 stk stjerneanis
Mascarponecreme
250 g mascarponecreme
Frø fra 0,5 vaniljestang
1 ss melis
Fremgangsmåte
Skrell pærene, men la stangen være kvar.
Kok opp sukker og rødvin i en liten kasserolle. Ha i pærene, en vaniljestang (hvor du har skrapet ut frøene, disse skal du bruke til mascarponekremen) og stjerneanis. Legg ned pærene i kasserollen.
Kok/posjer pærene under lokk i 20 minutter. Det er ikke sikkert at alle pærer vil bli dekket av rødvinen, men det er bare å snu de etter halve tiden.
La pærene kjøles ned i rødvinslagen. Ta så opp pærene og reduser ned rødvinslagen til ca halvparten er igjen. Den skal bli til en sirup.
Pisk mascarpone sammen med litt melis og frøene fra vaniljestangen du brukte i rødvinslagen.
Server pærene med mascarponekrem og hell sirupen over.