Vanilje og rødvinsposjert pære med mascarponecreme

Vanilje og rødvinsposjert pære med mascarponecreme

En skikkelig luksusdessert med masse vaniljesmak. Pærene posjeres i rødvin, vanilje og litt stjerneanis. Etter at pærene er klare så kokes rødvinslagen ned til en sirup, som er en skikkelig smakseksplosjon.  

Vanilje og rødvinsposjert pære

4 faste pærer

3 dl rødvin

1,5 dl sukker

0,5 vaniljestang

2-3 stk stjerneanis

 

Mascarponecreme

250 g mascarponecreme

Frø fra 0,5 vaniljestang

1 ss melis

 

Fremgangsmåte

  1. Skrell pærene, men la stangen være kvar.

  2. Kok opp sukker og rødvin i en liten kasserolle. Ha i pærene, en vaniljestang (hvor du har skrapet ut frøene, disse skal du bruke til mascarponekremen) og stjerneanis. Legg ned pærene i kasserollen.

  3. Kok/posjer pærene under lokk i 20 minutter. Det er ikke sikkert at alle pærer vil bli dekket av rødvinen, men det er bare å snu de etter halve tiden.

  4. La pærene kjøles ned i rødvinslagen. Ta så opp pærene og reduser ned rødvinslagen til ca halvparten er igjen. Den skal bli til en sirup.

  5. Pisk mascarpone sammen med litt melis og frøene fra vaniljestangen du brukte i rødvinslagen.

  6. Server pærene med mascarponekrem og hell sirupen over.