Grøt med smak av semla
Sesongen for semlor er endelig her! Jeg har oppskrift på vanlige semlor, minisemlor og faktisk også en veldig god semmelsmoothie. Her kommer nå oppskriften på en grøt med smak av semla. Jeg bruker steel cut oats isteden for vanlige havregryn, fordi det har mere chrunch men man kan selvfølgelig bruke vanlige havregryn og koke den som vanlig grøt bare.
Oppskrift
1 dl steel cut havregryn
1,5 dl valgfri melk (jeg bruker havremelk)
1,5 dl vann
1 krm hele kardemommekjerner
Litt salt og vaniljesukker
Topping
Revet marsipan av god kvalitet
Hakkede mandler
litt pisket krem smaksatt med litt vaniljesukker
Steamet melk, her bruker jeg også havremelk
Knus hele kardemommekjerner i en morter, det finnes å kjøpe blant annet på Meny fra Santa Maria.
Ha melk, vann, karedmomme og steel cut oats i en kasserolle. Kok opp og senk varmen la koke i ca 15-20 minutter på svak varme. Rør om litt av og til. Spe eventuelt med mer vann hvis grøten blir for tykk. Kornen i grøten skal ha litt kjerne kvar, de skal ikke koke i stykker helt.
Smak til med litt salt og vaniljesukker
Topp med revet marsipan, pisket kremfløte, hakkede mandler og steamet melk