Skumboller

Skumboller

Skumboller, fløteboller, mums-mums, kjært barn har mange navn…min variant er på en bunn av Mariekjeks og dekket med deilig melkesjokolade og selvfølgelig hvitt “fluff” av italiensk marengs

Oppskrift skumboller

ca 14-15 stk

3 eggehviter

2 dl sukker

0,5 dl vann

2 gelatinblad

1 ts vaniljesukker

Mariekjeks

Sjokoladetrekk

200 g melkesjokolade

0,5 ss nøytral olje

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i litt vann

  2. Pisk eggehvite og vaniljesukker stivt.

  3. Kok opp sukker og vann i en kasserolle, det skal bli en sukkerlake. Ved 116 ˙ C er den klar. Bruk en termometer

  4. Ha i de myke gelatinbladene (uten vann) i sukkerlaken. Hell den varme sukkerlagen i en tynn stråle over den svivpiskede eggehviten og pisk på høy hastighet underveis du heller. Pisk så noen minutter ekstra minutter.

  5. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt tupper av marengsen oppå Mariekjeksene. La stå kjølig.

  6. Smelt sjokolade i en liten bolle og bland den med litt olje, slik at den blitt litt mer lettflytende.

  7. Dypp skummbollene i sjokoladen og la sjokoladen stivne, gjerne i kjøleskap.