Skumboller
Skumboller, fløteboller, mums-mums, kjært barn har mange navn…min variant er på en bunn av Mariekjeks og dekket med deilig melkesjokolade og selvfølgelig hvitt “fluff” av italiensk marengs
Oppskrift skumboller
ca 14-15 stk
3 eggehviter
2 dl sukker
0,5 dl vann
2 gelatinblad
1 ts vaniljesukker
Mariekjeks
Sjokoladetrekk
200 g melkesjokolade
0,5 ss nøytral olje
Fremgangsmåte
Legg gelatinplatene i litt vann
Pisk eggehvite og vaniljesukker stivt.
Kok opp sukker og vann i en kasserolle, det skal bli en sukkerlake. Ved 116 ˙ C er den klar. Bruk en termometer
Ha i de myke gelatinbladene (uten vann) i sukkerlaken. Hell den varme sukkerlagen i en tynn stråle over den svivpiskede eggehviten og pisk på høy hastighet underveis du heller. Pisk så noen minutter ekstra minutter.
Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt tupper av marengsen oppå Mariekjeksene. La stå kjølig.
Smelt sjokolade i en liten bolle og bland den med litt olje, slik at den blitt litt mer lettflytende.
Dypp skummbollene i sjokoladen og la sjokoladen stivne, gjerne i kjøleskap.