Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare er en av de mest klassiske svenske rettene, som ofte blir servert på svenske lunsjrestauranter. Retten inneholder en god del fløte så dette er en lunsj eller middag som holder deg mett lenge.  I Norge er det ikke så vanlig med kalv, jeg pleier å kjøpe kjøttdeig av kalv når jeg er i Sverige. Retten er ganske mild, og er derfor veldig barnevennlig.

 

Oppskrift Wallenbergare

4 porsjoner

 

500 g kjøttdeig av kalv

1 ts salt

0,5 ts hvitpepper

3 eggeplommer

2 dl kremfløte

Panko-strøbrød til panering

Smør til steking

 

Serveres med potetmos, grønne erter og tyttebær, og brunet smør

 

Fremgangsmåte Wallenbergare.

  1. Alle ingredienser må være kjøleskapskalde. Ha kjøttdeig av kalv, krydder, eggeplommer og kremfløte i en food processor.

  2. Kjør ingrediensene til en glatt deig.

  3. Ha pankostrøbrød på et fat og bruk to spiseskjeer til å lage kjøttkaker av som du vender i pankostrøbrødet. Det blir ca. 8 stykker og deigen kan være ganske klissete, det er derfor viktig at den er kald.

  4. Stek wallenbergarna på lav temperatur til de er gjennomstekte, eller stek de på høyere temperatur og la de steke ferdig i ovnen på 125 °C i ca 15-20 minutter, litt avhengig av hvor lenge du stekte de i stekepannen først

  5. Server med potetmos, grønne erter, tyttebær og brunet smør