Hjemmelaget Baileys
Hjemmelaget Baileys eller Irish cream som det også kalles, er faktisk veldig enkelt å lage hjemme selv. Det er også en veldig koselig gave å få, hvert fall for de som er Baileys elskere, sånn som meg. Oppskriften gir ca 2 flasker med 3 dl i hver. Så blir det litt til overs som man kan drikke selv når man lager det. Mine flasker er gamle ginflasker jeg tatt være på, men her kan du kjøpe fine flasker som du kan bruke.
Oppskrift hjemmelaget Baileys
3 dl søtet kondensert melk.
2 dl matfløte 15 %
1 ts kaffepulver (instant kaffe)
2 ss sjokoladesaus (en sånn man har på iskrem)
Litt vaniljepulver eller vaniljesukker
2 dl whiskey - velg en neutral sort (ikke en med røksmak)
Fremgangsmåte
Hell kondensert melk, matfløte, kaffepulver, vanilje og sjokoladesaus i en mikser. Miks til at kaffepulveret har blitt løst opp. Det trenger ikke å løse seg helt opp, det gjør det etterhvert uansett.
Smak til med Whiskey, jeg syntes det ble bra med 2 dl, men det må man smake seg frem til hvor sterkt man ønsker det. Alkoholen hjelper jo til å forlenge holdbarheten.
Hell opp i steriliserte flasker og oppbevar kjølig