Hjemmelaget Baileys
Hjemmelaget Baileys eller Irish cream som det også kalles, er faktisk veldig enkelt å lage hjemme selv. Det er også en veldig koselig gave å få, hvert fall for de som er Baileys elskere, sånn som meg. Oppskriften gir ca 2 flasker med 3 dl i hver. Så blir det litt til overs som man kan drikke selv når man lager det..
Oppskrift hjemmelaget Baileys
3 dl søtet kondensert melk.
2 dl matfløte 15 %
1 ts kaffepulver (instant kaffe)
2 ss sjokoladesaus (en sånn man har på iskrem)
Litt vaniljepulver eller vaniljesukker
2 dl whiskey - velg en neutral sort (ikke en med røksmak)
Fremgangsmåte
Hell kondensert melk, matfløte, kaffepulver, vanilje og sjokoladesaus i en mikser. Miks til at kaffepulveret har blitt løst opp. Det trenger ikke å løse seg helt opp, det gjør det etterhvert uansett.
Smak til med Whiskey, jeg syntes det ble bra med 2 dl, men det må man smake seg frem til hvor sterkt man ønsker det. Alkoholen hjelper jo til å forlenge holdbarheten.
Hell opp i steriliserte flasker og oppbevar kjølig