Hjemmelagde udonnudler med shitake

Hjemmelagde udonnudler med shitake

Hjemmelagde udonnudler er omtrent like vanskelig å lage som det er å lage hjemmelaget pasta. Det vi si passe vanskelig og passe tidskrevende. Men hvis man syns det er gøy å bruke litt tid på kjøkkenet og elsker å få et resultat man ikke kan kjøpe i butikk så er det virkelig verdt å prøve seg på hjemmelagde udonudler.

Jeg stekte mine nudler i masse smør sammen med shitakesopp. Resultatet blir en nydelig vegetarisk rett, som på ingen måte trenger noe kjøtt. Masse umamismak fra soppen, og soyaen. Oppskriften er nok til 3-4 porsjoner

Hjemmelagde udonnudler med shitake


Ingredienser udonnudler

400 g mel

200 g vann

16 g salt

Litt maizena slik at nudlene ikke klistrer seg sammen

Ingredienser shitakewok

400 g shitakesopp

100 g smør

Noen stilker vårløk

2 ss kikkoman soya

2 ss riseddik

1 ss sesamolje

2 ss brunt sukker/råsukker

Chiliflakes

3-4 eggeplommer

sesamfrø (jeg brukte svarte, men vanlige går også fint)

Hjemmelagde udonnudler med shitake

Fremgangsmåte udonnudler

1.Bland sammen vann, mel og salt til en fast deig. La deigen hvile i kjøleskap ca 30 minutter med plastfolie på.

2. Del deigen i 4 biter og kjør de gjennom en pastamaskin (annonselinke) på den tykkeste innstillingen. Kjør deigen flere ganger gjennom maskinen og brett den hver gang. Man kan også bare bruke en kjevl og kjevle og brette deigen til ca 2-3 mm tykk. Pakk de 4 platene inn i plastfolie og la de hvile minst 3 timer, men gjerne over natten.

3.Ta ut deigen fra kjøleskapet, kjør den på nytt gjennom pastamaskinen og strekk den litt. Dryss litt maizena over deigen slik at den ikke kan klistre seg sammen. Brett deigen. Nå kan du kutte nudler med en skarp kniv. Kutt dem i den tykkelse du ønsker. Jeg kuttet mine ca 2-3 mm tykke.

4. Kok udonudlene i ca 2 til 3 minutter.

Fremgangsmåte shitakewok

1.Kutt shitakesoppen i biter og stek de i smøret i en stor stekepanne.

2.Bland sammen soya, riseddik, sesamolje og brunt sukker separat.

3.Når soppen nesten er ferdigstekt legger du i de kokte udonnudlene i stekepannen og steker de sammen med soppen. Hell så på soyablandingen og litt kuttet vårløk. Stek noen få minutter. Dryss over chiliflakes etter smak og sesamfrø

4.Ved servering ha på en eggeplomme på toppen av hver porsjon.

Hjemmelagde udonnudler med shitake

Hva syntes juryen?

Grunnen til at jeg skriver 3-4 porsjoner var at min mann spiste så mye av dette at det kun ble 3 porsjoner. Han elsket det. Hjemmelagde nudler er litt som hjemmelaget brød. Ingrediensene er jo de samme som i den kjøpte varianten men fordi det er ferskt så blir det så mye bedre. Eggeplommen på toppen gjorde at det hele ble veldig kremete, litt som en asiatisk carbonara. Terningkast 6.

Hjemmelagde udonnudler med shitake