Waldorfsalat
Egentlig er Waldorfsalaten en av de rareste salatene som noensinne blitt komponert (creds til hotell Waldorf Astoria som skapte retten i 1928, you crazy🤪) Men den er jo skikkelig digg, ikke rart den er populær. Til og med i Norge hvor frukt i mat ikke er like vanlig som i Sverige. Jeg liker å spise min Waldorfsalat til noe som er litt salt, som f.eks. en god skinke på knekkebrød.
Oppskrift
1 dl kremfløte
1 dl majones (jeg brukte Hellmanns)
1 rødt eple
Litt sitronsaft
2-3 stilker stangselleri
1 dl druer + noen til pynt
1 dl valnøtter + noen til pynt
1 ts honey dijonsennep (kan sløyfes)
Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
Pisk kremfløten og bland den med majonesen.
Kutt eple og selleri i små biter. Ha gjerne litt sitronsaft over eplet slik at det ikke blir brunt.
Del druene i to og legg de sammen med eple, selleri og valnøtter i kremen.
Smak til med honey dijon, salt og pepper
Hva syntes juryen?
For min mann er dette noe av de mest grusomme man kan spise, fordi han
1. Ikke liker frukt i mat.
2 ikke liker nøtter.
Så det ble ganske mye for meg å spise selv, hvis jeg ikke hadde tatt det med til min søster der vi serverte det som et ganske utradisjonellt (vil jeg tro) tilbehør til pinnekjøtt. Jeg syntes det passet godt sammen, men jeg er jo heller ikke norsk.