Honningristet rosenkål med ricottakrem

Honningristet rosenkål med ricottakrem

Det finnes ikke ord for hvor mye bedre jeg liker ovnsristet rosenkål, fremfor ihjelkokt. Jeg rister de sammen med litt honning så får de litt karamellisert smak som virkelig tar frem den naturlige sødmen i rosenkålen. Jeg spiste dette som et lite snack med en ricottakrem smaksatt med sitron og hvitløk. Ricotta er en italiensk ferskost, som har en ganske nøytral smak og lett konsistens.

ristet rosenkål

 

Oppskrift rosenkål

500 g frisk rosenkål

Litt olivenolje – ca 1-2 ss

Litt flytende honning ca 1 ss

Litt salt

 

Oppskrift ricottakrem

1 boks med ricotta (250 g)

1 lite fedd hvitløk

Zest av 1 sitron

salt og pepper etter smak

Litt sitron og honning til topping

 

Fremgangsmåte

  1. Kutt av den nederste delen av rosenkålen hvis den er litt skitten og fjern eventuelle stygge blader. Del rosenkålen i to. hvis de er veldig små kan de være hele.

  2. Legg rosenkålen i en ildfast form og hell over litt olivenolje, honning og salt.

  3. Rist i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter. Vend litt på rosenkålen etter halvparten av tiden slik at den ikke blir brent. Pass godt på, alle ovner er forskjellige.

  4. Visp sammen ricotta med sitronzest, finhakket hvitløk, smak til med salt. Ved servering, topp kremen med litt flytende honning og sitronsaft.

ovnsristet rosenkål

 

Hva syntes juryen?

Min mann elsker rosenkål, men han vil aller helst ha den frosne varianten, gjerne kokt lenge. Altså motsatsen til dette. Men han likte dette veldig godt. Han ønsket ikke å si hva som var best (mistenker ihjelkokt variant). Barna likte ikke dette, men de er skeptiske til grønnsaker generelt.

honningristet rosenkål.jpg