Honningristet rosenkål med ricottakrem
Det finnes ikke ord for hvor mye bedre jeg liker ovnsristet rosenkål, fremfor ihjelkokt. Jeg rister de sammen med litt honning så får de litt karamellisert smak som virkelig tar frem den naturlige sødmen i rosenkålen. Jeg spiste dette som et lite snack med en ricottakrem smaksatt med sitron og hvitløk. Ricotta er en italiensk ferskost, som har en ganske nøytral smak og lett konsistens.
Oppskrift rosenkål
500 g frisk rosenkål
Litt olivenolje – ca 1-2 ss
Litt flytende honning ca 1 ss
Litt salt
Oppskrift ricottakrem
1 boks med ricotta (250 g)
1 lite fedd hvitløk
Zest av 1 sitron
salt og pepper etter smak
Litt sitron og honning til topping
Fremgangsmåte
Kutt av den nederste delen av rosenkålen hvis den er litt skitten og fjern eventuelle stygge blader. Del rosenkålen i to. hvis de er veldig små kan de være hele.
Legg rosenkålen i en ildfast form og hell over litt olivenolje, honning og salt.
Rist i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter. Vend litt på rosenkålen etter halvparten av tiden slik at den ikke blir brent. Pass godt på, alle ovner er forskjellige.
Visp sammen ricotta med sitronzest, finhakket hvitløk, smak til med salt. Ved servering, topp kremen med litt flytende honning og sitronsaft.
Hva syntes juryen?
Min mann elsker rosenkål, men han vil aller helst ha den frosne varianten, gjerne kokt lenge. Altså motsatsen til dette. Men han likte dette veldig godt. Han ønsket ikke å si hva som var best (mistenker ihjelkokt variant). Barna likte ikke dette, men de er skeptiske til grønnsaker generelt.