Laksmousse med syltet fennikel
Den her moussene er laget på varmrøkt laks og tar ikke mange minutter å lage. Den syltede fennikelen passer perfekt som tilbehør da den tilfører litt crisp, syre og sødme. Server moussen på en fin skjed så har du en perfekt mingelrett, eller server den som pålegg på en skive surdeigsbrød.
Oppskrift laksmousse
200 g varmrøkt laks
1 dl creme fraiche
1 ts hakket frisk eller frossen dill
2 cm pepperrot på tube
Litt dill til pynt
Oppskrift syltet fennikel
1 liten fennikel
2 ss eddik (6 %)
2 ss vann
2 ss sukker
Litt salt
Fremgangsmåte laksmousse
Fjern eventuellt skinn på laksen. Mos laksen med en gaffel.
Rør i creme fraiche, dill og smak til med litt pepperrot. Eventuelt salt, laksen jeg hadde var salt nok, så jeg brukte ikke noe salt.
Fremgangsmåte syltet fennikel
Bruk en mandolin (annonselink) for å lage tynne tynne skiver av fennikel. Ikke bruk stammen i bunnen av fennikelen
Bland sukker, vann og eddik, slik at sukkeret løser seg opp. Legg i fennikel og ha litt salt på.
La stå kjølig noen timer, aller helst over natten.
Hva syntes juryen?
Dette ble en veldig god og mild mousse, akkurat passe smak av røkt laks. Syltet fennikel gir moussen enda mer nordiske smaker, og passer godt sammen med pepperrot.