Kyllingleverpostei

Kyllingleverpostei

I dag har jeg jeg og min sønn laget kyllingleverpostei. Grunnen til at jeg fikk hjelp av min sønn, som er 7 år, er fordi, jeg ikke klarer av å håndtere lever selv. Det å kutte i rå lever er noe av de verste jeg kan tenke meg. Men å andre siden er hjemmelaget kyllingleverpostei er av det beste jeg vet. Derfor fikk jeg altså min sønn til å kutte leveren i passe store biter og fjerne hinner.  Max koste seg med leveren og kniven så dette var “win win”.

Jeg smaksatte leverposteien med portvin og litt trøffelolje.  For å få bedre holdbarhet er det vanlig å dekke leverposteien med enten klarnet smør eller andefett. Jeg brukte andefett jeg hadde til overs fra en helstekt and jeg lagde i helgen.

Oppskriften er nok til 3 små former. Det går veldig bra å fryse ned leverposteien for å f.eks servere det som appetizer på en crostini på nyttårsaften. 

Kyllingleverpostei

Oppskrift kyllingleverpostei

500 g kyllinglever, jeg brukte økologisk fra Homlegården som jeg fant på COOP Mega

Salt og pepper

En halv liten gul løk

1 fedd hvitløk

125 g smør

0,75 dl portvin

1 dl kremfløte

Noen dråper trøffelolje (hvis du har)

0,5 dl klarnet smør eller andefett

Noen laurbærblader til pynt

Fremgangsmåte kyllingleverpostei

  1. Kutt leveren i passe store biter og fjern hinner. (Eller få et barn til å gjøre det) Ha litt salt og pepper på.

  2. Stek løk og hvitløk mykt i ca 25 g av smøret.

  3. Legg leveren i stekepannen med løk og stek den noen minutter. Når leveren har fått fin overflate, heller du på portvin og lar det koke ned litt. Leveren skal helst fortsatt være litt rosa i midten.

  4. Legg den stekte levern med portvinet i en blender. Hell på kremfløte og miks til en krem. 

  5. Kutt smøret i terninger og legg i blenderen og miks leverposteien luftig.

  6. Hell leverposteien i små former. Hvis du ønsker kan du ha litt smelt klarnet smør eller andefett over. Det gjør leverposteien mer holdbar. Jeg pyntet den også med noen laurbærblader.

  7. La stå kjølig, men ta gjerne frem posteien litt før servering slik at den rekker å bli litt myk. Server gjerne med syltet rødløk på en god skive surdeigsbrød

Kyllingleverpostei

Hva syntes juryen?

Max syntes det luktet veldig godt da jeg stekte leveren, men han ville uansett ikke smake. Milla (3 år) trodde dette var Nuttella og ble svært skuffet.