Brunch bowl

Ikke for å skryte (eller jo..), men noen ganger trener jeg om morgningen på helgene. Da pleier jeg å spise en veldig lett frokost før trening for å så spise litt mer etter trening, som en slags brunsj. I dag laget jeg en lun brunch bowl med blant annet røkelaks, posjert egg, quionoa og spinat med creme fraiche (må ta igjen kalori-tapet etter trening).

Brunch bowl

 

Oppskrift brunch bowl

2 porsjoner

1 dl ukokt quionoa eller omtrent 2-3 dl kokt quinoa

Sitronsaft

1 avokado

2 egg

100 røkelaks

100 g frisk spinat

1 ts smør

1 toppet spiseskje med creme fraiche

Omtrent 20 grønne druer, delt i to.

1 stilk vårløk

Friske urter, jeg brukte dill, men persille eller basilika hadde også passet bra.

Salt og pepper

Noen skiver sitron

Brunch bowl

Fremgangsmåte brunch bowl

1. Kok quinoa etter anvisning på pakken, og smak til litt salt, pepper og sitronsaft.

2. Mos avokadoen og skvis litt sitron over.

3. Posjer to egg, hvis du ikke gidder å posjere så kan du også bruke bløtkokt egg.

4. Kutt frisk spinat i mindre biter og ha den opp i en stekepanne med litt smør. Kok bort alt vann fra spinaten og ha i en toppet spiseskje med creme fraiche og la koke inn. Smak til med litt salt.

5. Legg quinoaen i bunnen av en bolle, legg noen skiver røkelaks, spinaten, avokadoen og druer kuttet i to rundt om quinoaen. Topp med et posjert egg, litt vårløk, sitron og finkuttede urter.

Brunch bowl

Hva syntes juryen

Det var bare jeg og min mann som spiste dette. Barna fikk brødskive, fordi de kunne ikke vente på at quinoaen skulle bli klar. Jeg var supersulten etter trening og syntes dette var insane godt. Jeg valgte å blande sammen alle ingredienser i bollen når jeg spiste. Resultat ble en veldig kremete quinoa med masse smak. Røkelaks kan jo noen ganger være litt sterkt og ta overhånden, men ikke i denne salaten. Den passet perfekt med avokadoen og egget. Frukt i mat er ikke så populært i Norge har jeg skjønt. Det er veldig synd fordi det er så godt, så ikke «glem» druene.  Min mann hadde ikke så stor tro når jeg sa at det ble quinoa, men han ble overrasket og syntes det var veldig godt for å være «sånn mat» (det vil si sunn mat). Terningkast 5 fra min mann, terningkast 6 fra meg

Så her så det ut når jeg blandet sammen min salat…

Så her så det ut når jeg blandet sammen min salat…