Høyryggsgryte med sopp og cognac

Høyryggsgryte med sopp og cognac

En kremete gryte med masse smak fra sopp, cognac og estragon. Det tar noen timer før kjøttet er klart men gryten passer seg selv på spisen så man trenger ikke gjøre så mye underveis.

Høyryggsgryte med sopp og cognac

Oppskrift høyryggsgryte med sopp og cognac

I kg høyrygg (eller entrecote hvis du ønsker at det skal gå raskere)

smør til steking

salt og pepper

1 rødløk

400 g sopp

3 dl vann

200 g creme fraiche (velg full fat 😎)

4 cl cognac (eller mer hvis du vil ha enda mer smak)

1 ts tørket estragon

Maizena lys express jevner

Fremgangsmåte

  1. Kutt kjøttet i biter og stek det raskt, kun så at det får litt farge, med litt salt og pepper, gjerne i flere omganger, Legg over kjøttet i en gryte. Ha vann opp i stekepannen etter kjøttet er ferdigstekt og ha det opp i gryten.

  2. Stek løk og sopp og ha det opp i gryten. Legg på et lokk og kok på lav temperatur 3-4 timer, slik at kjøttet faller i biter når du kutter i det. Kortere tid hvis du bruker entrecote.

  3. Ha opp i creme fraiche, tørket estragon, cognac og evt litt dijonsennep hvis du liker det. Kok opp og la småkoke i 10 minutter og jevn med litt express jevner.

  4. Server med presset potet og litt smørstekt brysselkål.