Kokos og sjokoladebars

Kokos og sjokoladebars

Annonse for green choice

Disse sjokolade og kokosbars er egentlig inspirert av en ketooppskrift. Ikke det at jeg spiser ikke keto fordi jeg aldri hadde klart en dag uten sukker. Derfor har jeg melis i som søtning. Men ønsker man å lage disse ketovariant, så kan man selvfølgelig smaksette det med kunstig søting, og bruke sukkerfri sjokolade.

Nå er det faktisk ikke så mye sukker i uansett. Det er kun 1 dl melis totalt, mer trengs ikke. Jeg brukte også mørk sjokolade som ikke var alt for søt. Disse passer derfor perfekt som ”fika” her på hjemmekontoret til hverdags.

Kokos og sjokoladebars

Oppskrift kokos og sjokoladebars

16 biter

1 pakke kokosmasse (250 g)

175 g økologisk kokosolje fra Green choice

1 dl melis eller f.eks sukrin

200-300 g valgfri sjokolade

Fremgangsmåte kokos og sjokoladebars

  1. Smelt kokosoljen i en kasserolle. Hell oljen over kokosen og melisen, bland godt. Legg kokosmassen i en brødform kledd i bakepapir. Den jeg brukte var 30 x10 cm. La stå kjølig i minst 30 minutter

  2. Smelt sjokolade på lav temperatur eller i et vannbad.

  3. Hell over sjokoladen over kokosmassen og la stå kjølig på nytt.

  4. Kutt i passe store biter. Oppbevar kjølig, men ta de frem litt før du skal spise dem. De smaker nemlig aller best når de er romtempererte.

Kokos og sjokoladebars

Hva syntes juryen?

Man blir forbausende mett på en av disse og man holder seg mett veldig lenge, så jeg vil si at det er et effektivt og veldig godt mellommåltid. Jeg tror jeg kuttet mine biter litt for store, halvparten holder fordi de er så mettende. Barna likte de også veldig godt. Husk som sagt at de er best når de er romtempererte, da smelter de i munnen.