Arancini og chilireker
Jeg hadde rester av risotto i kjøleskapet fra i går, og siden jeg ikke liker å kaste mat så lagde jeg arancini. Arancini er små friterte boller av risotto. Man kan også dytte i andre godsaker, som f.eks biter av ost eller kjøttrester. Risottoen jeg hadde var smaksatt med saffran og tomat, så for meg holdt det med kun risotto, så serverte jeg heller litt chilistekte argentinske villreker til.
Oppskrift Arancini
2-3 porsjoner
Ca 500 g risotto (kjøleskapskald)
1 dl mel
1 egg
1 dl panko/brødsmuler
Nøytral olje til fritering
Oppskrift chilistekte villreker
Ca 300 g rå argentiske villreker
Chiliolje eller nøytral olje + 1 rød chilifrukt
1 fedd hvitløk
Litt salt
Fremgangsmåte Arancini
Form boller av risottoen. Det er viktig at den er kjøleskapskald og ikke helt nylaget.
Dypp bollene først i melet, så i egg og til sist i panko/brødsmulene.
Friter på ca 170 grader. Jeg brukte bare litt olje i en vanlig kasserolle. Friter i noen minutter til bollene har fått en fin gyldne farge.
Fremgangsmåte chilistekte villreker
Ta av skallet på rekene.
Varm opp en stekepanne og ha i olje /chiliolje hvitløk og evt. chili. Stek rekene raskt på ganske høy temperatur på begge sider. Dryss over litt salt.
Hva syntes juryen?
Juryen (aka meg) synte dette var veldig godt, men ble litt skuffet da jeg kom på at jeg glemt å lage aioli til dette. Det hadde virkelig gjort retten helt komplett. Jeg pleier ikke å servere mat uten saus, så jeg skjønner ikke hvordan jeg kunne glemme det. Uten aioli: terningkast 5, med aioli mest sannsynlig terningkast 6.