Løksuppe med karamellisert løk
Løksuppe er det ultimate comfort food, men det må være med ostesmørrebrød til, hvis ikke blir det alt for sunt for min smak. Jeg toppet også med litt karamellisert rødløk for ekstra god smak.
Oppskrift løksuppe
2-3 porsjoner
4-5 stykker gul løk
smør til steking
2,5 dl kjøttkraft (jeg kokte min egen, men man kan bruke ferdig kraft/buljong)
2,5 dl vann
0,5 msk hvitvinseddik
Timian
Evt salt
Karamellisert rødløk
1 rødløk
Smør til steking
1 ss sukker
1 ss balsamicoedikk (ikke den tykke varianten, men flytende)
Fremgangsmåte løksuppe med karamellisert løk
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Stek i en gryte med litt smør på lav temperatur til at løken er karamellisert og fått fin farge.
hell på buljong og vann og la koke. Smak til med litt hvitvinseddik, timian, evt salt og pepper
Kutt rødløk i tynne skiver, stek den på lav temperatur i litt smør, til den er myk og karamellisert. hell på litt sukker og balsamicoeddik, kok sammen, smak til med litt salt
Server suppen med ostesmørrebrød og den karamelliserte rødløken på toppen!