Gyoza dumplings med svinekjøttdeig og vårløk
Hjemmelagde gyoza dumplings er veldig enkle å lage, det som er mest vanskelig er å ta seg til en butikk som selger gyoza wrappers. Det finnes i asiatiske butikker, og ligger da i frysedisken.
Brettingen er også litt vanskelig å få til, men jeg bryr meg ikke så mye om det er fint eller ikke. Det viktige er smaken. Jeg bruker kjøttdeig av svin, med ganske høy fetthalt. Det gir masse god smak og passer godt med kryddene.
Opppksriften er nok til 3-4 personer og du kan også fryse dumplingense, før de blir stekte. Veldig lurt å ha i fryseren hvis du blir fysen på noe godt
Som dippsaus bruker jeg den her chilioljen og soyasaus
Oppskrift hjemmelagde Gyoza dumplings
1 pakke gyoza wrappers
300 g kjøttdeig av svin
1 ts raspet frisk ingefær
1,5 ss fish sauce
1 ss sesamolje
1 neve frisk koriander, finhakket
1-2 stilker vårløk, finhakket
Litt olje til steking
Fremgangsmåte
Tin Gyoza wrappers
Bland sammen kjøttdeigen med øvrige ingredienser
Legg ca en teskje av kjøttdeigfyllet i en gyoza wrapper, se en youtubefilm på hvordan man bretter (det hjelpte ikke meg så mye da)
Legg dumplingsene i en stekepanne med litt olje i bunnen, og stek de på middels temperatur til at bunnen blir sprø og får farge.
Ha på ca 1 dl vann og la vannet koke vekk, det tar ca 5-6 minutter
Server med chiliolje og soyasaus