Gyoza dumplings med svinekjøttdeig og vårløk

Gyoza dumplings med svinekjøttdeig og vårløk

Hjemmelagde gyoza dumplings er veldig enkle å lage, det som er mest vanskelig er å ta seg til en butikk som selger gyoza wrappers. Det finnes i asiatiske butikker, og ligger da i frysedisken.

Brettingen er også litt vanskelig å få til, men jeg bryr meg ikke så mye om det er fint eller ikke. Det viktige er smaken. Jeg bruker kjøttdeig av svin, med ganske høy fetthalt. Det gir masse god smak og passer godt med kryddene.

Opppksriften er nok til 3-4 personer og du kan også fryse dumplingense, før de blir stekte. Veldig lurt å ha i fryseren hvis du blir fysen på noe godt

Som dippsaus bruker jeg den her chilioljen og soyasaus

Oppskrift hjemmelagde Gyoza dumplings

1 pakke gyoza wrappers

300 g kjøttdeig av svin

1 ts raspet frisk ingefær

1,5 ss fish sauce

1 ss sesamolje

1 neve frisk koriander, finhakket

1-2 stilker vårløk, finhakket

Litt olje til steking



Fremgangsmåte

  1. Tin Gyoza wrappers

  2. Bland sammen kjøttdeigen med øvrige ingredienser

  3. Legg ca en teskje av kjøttdeigfyllet i en gyoza wrapper, se en youtubefilm på hvordan man bretter (det hjelpte ikke meg så mye da)

  4. Legg dumplingsene i en stekepanne med litt olje i bunnen, og stek de på middels temperatur til at bunnen blir sprø og får farge.

  5. Ha på ca 1 dl vann og la vannet koke vekk, det tar ca 5-6 minutter

  6. Server med chiliolje og soyasaus

Oppskrift chiliolje