Müslirundstykker

Müslirundstykker

Jeg var på hyttetur i helgen. Siden jeg ikke liker å kompromisse på hva jeg spiser lagde jeg min egen melmiks før jeg drog hjemmefra, slik at jeg kunne få ferskt og godt brød, med masse nøtter og frukt i, også når jeg ikke er hjemme. Det eneste jeg trengte å tilsette når jeg skulle bake brødet var vann og gjær. Her er oppskriften på melmiks for müslirundstykker

Oppskrift müslirundstykker

Ca. 12 st

Melmiks

5 dl hvetemel

2 dl havregryn

2 dl sammalt hvetemel

1,5 dl tørket frukt, f.eks. rosiner og tørkede aprikoser

1 dl blandede frøn f.eks. solsikke, linfrø, sesamfrø

1 ss sukker

1 ts salt

Her er den ferdige melmiksen

Her er den ferdige melmiksen

 

Ved utbaking av müslirundstykkene

0,5 pakke gjær

5 dl vann

Müslirundstykker

 

Fremgangsmåte müslirundstykker

1. Legg alle tørre ingredienser i en beholder eller i en plastpose.

2. Ved utbaking; varm opp vannet slik at det blir fingervarmt og bland ned fersk gjær og la den løses opp. Elt deigen noen minutter. Deigen blir ganske klissete. La deigen heve i ca. 1 time.

3. Ha masse mel på et bakebord og ha deigen opp på melet. Dryss litt mel på deigen også. Lag boller av deigen og legg på ett stekebrett. De er ganske klissete.

4. La heve minst 30 minutter før du steker de på 250 ° C i ca. 10 minutter. Ha gjerne en bolle med vann med inn i ovnen samtidlig som du steker disse så blir skorpen ekstra sprø.

5. Det er også mulig å lage disse kaldhevde. Da bruker du kaldt vann og lar de heller heve i kjøleskapet i 12 h, og så 30 minutter på stekebrettet etter du bakt de ut. 
Slikr ser de ferdige müsliryndstykkene ut inne i, når de er ferdigstekte.

Slikr ser de ferdige müsliryndstykkene ut inne i, når de er ferdigstekte.

Hva syntes juryen?

Frukt i brød er en vanndelere, enten liker du eller så hater du det. Min mann og Max hater det, og ga rundstykkene terningkast 1. Jeg og Milla elsker det og ga rundstykkene terningkast 6. De andre som var med på hytteturen likte rundstykkene veldig mye, særlig med brunost og syltetøy på.

Müslirundstykker