Punchruller

Punchruller er en klassiker innen svensk “fika”. Jeg pleier vanligvis å kjøpe de ferdige. Kjøpevarianten er veldig gode også. Men det er faktisk ikke spesielt vanskelig å lage de hjemme selv heller. Det som utgjør fyllet i en punchrulle er faktisk rester fra andre kaker, f.eks. småkaker, muffins eller sjokoladekake. Jeg hadde laget sjokolademuffins en dag, og det ble noen til overs, etter noen dager var de ganske tørre. Da er de perfekte å bruke som fyll til punchruller. Perfekt restemat med andre ord!

Punchruller

Oppskrift punchruller

Ca. 15 stk

3 dl kakesmuler (f.eks. småkaker, muffins eller sukkerbrød)

1 ss bakekakao (hvis du bruker sjokolademuffins eller sjokoladekake trenger du ikke dette)

75 g smør

1 ss svensk flaggpunch (en svensk type likør) eller 1 ss rom og noen dråper romessens (det blir nesten samme smak)

200 g grønn marsipan

150 g sjokolade

Punchruller

 

Fremgangsmåte punchruller

1. Smuldre ned kakerestene i en bolle, sammen med smaksettingen, bakekakao og smør i biter. Kjør disse med en mikser til at smøret har miksets godt inn og at det blir en glatt deig. Hvis du har veldig tørre kaker, f.eks. småkaker, kan det hende at du trenger litt mer smør for at det skal bli en glatt deig.

2. Rull deigen i tre, fingertykke lengder på et bakebord.

3. Kjevl grønn marsipan tynt og rull den rundt kakedeigen.

4. Kutt 2-3 cm lange biter av deigen med marsipan rundt.

5. Dypp endene i smelt sjokolade og la sjokoladen stivne. Oppbevares i kjøleskap

Punchruller

Hva syntes juryen?

Max (5 år) og Milla (1 år) lot seg lure av den grønne fargen på marsipanen, og tok seg begge hver sitt stort bit. Men dette er voksenkaker skjønte de ganske raskt og spyttet det ut. Terningkast 1. Man må nesten være 70 + (by heart i alle fall) for å til det fulle sette pris på disse. Er du den som kjøper punsjtopper i smågodtsblandingen, ja da er dette noe for deg!