Ostepai med asparges og spinat

Ostepai med asparges og spinat

Pai er den perfekte maten på buffébord. Alle (nesten) liker det, og den trenger ikke å være veldig varm når man spiser den, og går derfor ann å forberede en stund i forveien. Jeg lagde en vegetarvariant med lagret ost, asparges og spinat.

ostpai med asparges.jpg

Oppskrift paideig

125 g smør

3 dl mel

1,5 ss vann

 

Oppskrift paifyll

3 dl vellagret, revet ost (f.eks Østavind)

1,5 dl creme fraiche

1,5 dl melk

3 egg

100 g frisk spinat

1 liten gul løk

Smør til steking

Salt og pepper

250 g frisk asparges, grønn

Ostepai med asparges og spinat

Fremgangsmåte

Ostepaien før steking

Ostepaien før steking

1. Bland sammen alle ingredienser til paidegen og trykk den ut i en ildfast form.

2. Forstek paideigen på 200°C i 10 minutter.

3. Kutt løk og frisk spinat i biter. Stek løken myk i litt smør, legg så i spinaten i stekepannen og la vannet koke bort. Salt og pepre litt.

4. Fjern nederste delen på aspargesstilkene og kutt den så i 2 cm lange biter. Legg toppen av aspargesen til siden, den skal brukes til dekor.

5. Ha egg, melk, creme fraiche og revet ost opp i en bolle og bland godt. Legg så  i grønsakene.

6. Hell paifyllet i paiskallet og stell inn i ovnen på 200 °C i ca 30 minutter.

7. Blansjer aspargestuppene raskt i kokende vann og dekorer paien med disse når den er ferdigstekt.

Rett ut av ovnen

Rett ut av ovnen

Hva syntes juryen?

Både Max (5 år) og Milla (1 år) likte paidegen best, eller rettere sagt; de likte bare paideigen. Max prøvde å spise paien, men man så virkelig at den gjorde han kvalm. Husker den følelsen fra da jeg selv var barn. Milla åpnet ikke en gang munnen, når jeg prøvde å gi henne litt av fyllet til paien. Men «keksen» som Max kaller det, var veldig god, syntes de begge. Terningkast 2, det var paideigen som reddet den fra et terningkast 1. De voksne elsket den hvert fall!

Ostepai med asparges og spinat