Dipp med crème fraiche og rogn
Dipp med crème fraiche og rogn
Et litt mer sofistikert, men forbausende godt alternativ til chips og dipp, er en rognrøre med crème fraiche og rødløk. Den passer perfekt som smårett på et tapasbord eller når barna har lagt seg på fredagskvelden.
Oppskrift 2 porsjoner
2 dl crème fraiche (du kan også bruke rømme)
0,5 liten rødløk eller ¼ stor
1 ts sitronsaft
4 ss rogn, f.eks. lodderogn
ca. en halv potte frisk dill, finkuttet
Salt og pepper etter smak
Salte chips, type Sørlandschips
Fremgangsmåte
1. Kutt rødløk fint.
2. Bland sammen rødløk, crème fraiche, sitronsaft og dill i en bolle.
3. Smak til med litt salt og pepper
4. Legg 4 ordentlige teskjeer rogn på toppen av crème fraichen og spre rognen litt ut
5. Server med naturelle salte chips og noe kaldt i glasset
Carolina Widell