Dipp med crème fraiche og rogn

Dipp med crème fraiche og rogn

Et litt mer sofistikert, men forbausende godt alternativ til chips og dipp, er en rognrøre med crème fraiche og rødløk. Den passer perfekt som smårett på et tapasbord eller når barna har lagt seg på fredagskvelden.

Dipp med crème fraiche og rogn

 

Oppskrift 2 porsjoner

2 dl crème fraiche (du kan også bruke rømme)

0,5 liten rødløk eller ¼ stor

1 ts sitronsaft

4 ss rogn, f.eks. lodderogn

ca. en halv potte frisk dill, finkuttet

Salt og pepper etter smak

Salte chips, type Sørlandschips

 

Fremgangsmåte

1. Kutt rødløk fint.

2. Bland sammen rødløk, crème fraiche, sitronsaft og dill i en bolle.

3. Smak til med litt salt og pepper

4. Legg 4 ordentlige teskjeer rogn på toppen av crème fraichen og spre rognen litt ut

5.  Server med naturelle salte chips og noe kaldt i glasset

Dipp med crème fraiche og rogn
Dipp med creme fraiche og rogn.jpg