Lammeskanker med rødvinssaus
Lammeskanker ser ganske avansert ut, men egentlig er det kjempeenkelt å få til. Det er fordi kjøttet tåler ganske mye. Det eneste man trenger er egentlig tid, fordi kjøttet trenger lang steketid for å bli skikkelig mørt.
Oppskrift lammeskank med rødvinssaus
2 porsjoner
1 lammeskank pr person – egentlig er det litt for mye kjøtt for meg, men jeg delte med barna
Smør til steking
Salt og pepper
3 dl rødvin
2 gulrøtter
1 gul eller rød løk
2 fedd hvitløk
Jevning
0,5 ts sukker
Fremgangsmåte lammeskanker
1. Salt og pepre lammeskankene.
2. Bryn lammeskankene raskt i litt smør slik at de får litt farge.
3. Legg de i en jerngryte som tåler at stå i ovnen. Hell på rødvin og legg i gulrot og løk i biter. Hvitløken kan du legge i hel.
4. Legg på lokket på gryten og stek i ovn på 150 °C i 2,5 -3 timer. Snu de litt underveis.
5. Når det er ca. 30 min igjen kan du ta av lokket, nå skal kjøttet ha løsnet fra beinet.
Fremgangsmåte rødvinssaus
1. Ta opp lammeskankene fra kjelen og sil av sjyen som er igjen i kjelen. Gulroten og løken kan du servere ved siden av kjøttet om du vil.
2. Varm opp skyen og smak til med en halv teskje sukker, og eventuelt litt salt og pepper. Hvis sausen er for salt eller for konsentrert har du bare opp i litt vann.
3. Jevn sausen med litt mel eller maizena.
Hva syntes juryen?
Max (5 år) sa litt overrasket at kjøttet var godt. Han var veldig interessert i benet. Han ville gjerne holde i benet og spise rett fra det som et vilt dyr. Han spiste ganske mye kjøtt, men ikke noe tilbehør. Vi hadde polenta til, og det var ikke noe godt syntes han. Terningkast 5 til kjøttet, minuspoeng for sausen og tilbehør. Milla (1 år) likte ikke dette i det hele tatt, terningkast 1.