«Dry-rubbed» svinenakke med chili coleslaw
Her om dagen kjøpte jeg et stykke økologisk svinenakke. Svinenakke har ganske mye fett i seg, og blir derfor veldig saftig og ikke så tørt som magert kjøtt lett kan bli. Jeg lagde en dry rub, og stekte kjøttet i 5 timer på 70 °C i ovnen, imens jeg gjorde noen ærend i byen. Kjøttet passer seg selv i ovnen, og man trenger ikke å snu det underveis. Jeg skar kjøttet i tynne skiver og serverte det sammen men en chili coleslaw, pitabrød, guacamole og masse grønnsaker. Det ble ganske mye kjøtt til overs, men det brukte jeg i flere dager. Jeg lagde blant annet sandwich med coleslaw og kjøttet dagen derpå. Veldig godt!
Oppskrift «Dry rubed» svinenakke
1 bit svinenakke – jeg kjøpte den minste jeg fant, den veide 700 g, men det ble som sagt en del til overs
1 ts koriander, malt
0,5 ts spiskummin, malt
1 ts paprikapulver
1 ts løkpulver
1 ts salt
0,5 ts sukker
1 kryddermål cayennepepper
Fremgangsmåte «Dry rubed» svinenakke
1. Bland alle krydder sammen til en krydderblanding
2. Tørk av kjøttet og gni det inn med krydderne. Ha det gjerne i en pose over natten slik at smakende trekker inn. Men det er ikke et «must».
3. Legg kjøttet i en ildfast form og stek det på 70 °C i 4-5 h.
4. Kutt kjøttet i tynne skiver og server det med coleslaw i pitabrød, sammen med grønnsaker og helst masse koriander (om du liker det)
Oppskrift chili coleslaw
0,5 lite hode hvitkål
1 grønt eple
2 gulrøtter
1 dl creme fraiche
0.5 dl majones
1 ts pepperrot
1 chilifrukt
Litt sitronsaft
Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte chili coleslaw
1. Kutt hvitkål fint i strimler. Rasp gulrot og eple på den grove siden av et raspejern. Kutt chili i små biter.
2. Bland majones, creme fraiche og pepperrot i en bolle. Ha grønnsakene opp i bollen og bland alt sammen.
3. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft
Hva syntes juryen?
Dette var egentlig litt likt taco, i hvert fall så som vi spiser taco i vår familie. Akkurat som når vi spiser taco, så nekter barna å spise noe annet enn pitabrød med grønnsaker og creme fraiche i. Så egentlig smakte de ikke på det jeg skriver om i oppskriftene ovenfor. Men de var veldig fornøyde med middagen uansett. Min mann elsket dette, det hadde alle elementer som han liker (kjøtt, litt tacosmak og pitabrød). Terningkast 6 fra min mann. Ikke noe fra barna denne gang.