«Dry-rubbed» svinenakke med chili coleslaw

«Dry-rubbed» svinenakke med chili coleslaw

Her om dagen kjøpte jeg et stykke økologisk svinenakke. Svinenakke har ganske mye fett i seg, og blir derfor veldig saftig og ikke så tørt som magert kjøtt lett kan bli. Jeg lagde en dry rub, og stekte kjøttet i 5 timer på 70 °C i ovnen, imens jeg gjorde noen ærend i byen. Kjøttet passer seg selv i ovnen, og man trenger ikke å snu det underveis.  Jeg skar kjøttet i tynne skiver og serverte det sammen men en chili coleslaw, pitabrød, guacamole og masse grønnsaker. Det ble ganske mye kjøtt til overs, men det brukte jeg i flere dager. Jeg lagde blant annet sandwich med coleslaw og kjøttet dagen derpå. Veldig godt!

«Dry-rubbed» svinenakke med chili coleslaw

Oppskrift «Dry rubed» svinenakke

1 bit svinenakke – jeg kjøpte den minste jeg fant, den veide 700 g, men det ble som sagt en del til overs

1 ts koriander, malt

0,5 ts spiskummin, malt

1 ts paprikapulver

Kutt det stekte kjøttet i tynne skiver

Kutt det stekte kjøttet i tynne skiver

1 ts løkpulver

1 ts salt

0,5 ts sukker

1 kryddermål cayennepepper

 

Fremgangsmåte «Dry rubed» svinenakke

1. Bland alle krydder sammen til en krydderblanding

2. Tørk av kjøttet og gni det inn med krydderne. Ha det gjerne i en pose over natten slik at smakende trekker inn. Men det er ikke et «must».

3. Legg kjøttet i en ildfast form og stek det på 70 °C i 4-5 h.

4. Kutt kjøttet i tynne skiver og server det med coleslaw i pitabrød, sammen med grønnsaker og helst masse koriander (om du liker det)

 

«Dry-rubbed» svinenakke med chili coleslaw

Oppskrift chili coleslaw

0,5 lite hode hvitkål

1 grønt eple

2 gulrøtter

1 dl creme fraiche

0.5 dl majones

1 ts pepperrot

1 chilifrukt

Litt sitronsaft

Salt og pepper etter smak

 

Fremgangsmåte chili coleslaw

1. Kutt hvitkål fint i strimler. Rasp gulrot og eple på den grove siden av et raspejern. Kutt chili i små biter.

2. Bland majones, creme fraiche og pepperrot i en bolle. Ha grønnsakene opp i bollen og bland alt sammen.

3. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft

 

«Dry-rubbed» svinenakke med chili coleslaw

Hva syntes juryen?

Dette var egentlig litt likt taco, i hvert fall så som vi spiser taco i vår familie. Akkurat som når vi spiser taco, så nekter barna å spise noe annet enn pitabrød med grønnsaker og creme fraiche i. Så egentlig smakte de ikke på det jeg skriver om i oppskriftene ovenfor. Men de var veldig fornøyde med middagen uansett. Min mann elsket dette, det hadde alle elementer som han liker (kjøtt, litt tacosmak og pitabrød). Terningkast 6 fra min mann. Ikke noe fra barna denne gang.

«Dry-rubbed» svinenakke med chili coleslaw